Cum sa porti rujul inchis la culoare ca pe covorul rosu

Rujul închis la culoare a depăşit demult graniţa sezoanelor. În teorie recomandat doar în sezonul rece şi la evenimentele de seară, practica – şi prin asta înţelegem machiajele de pe catwalk şi covorul roşu – ne arată că aşa-numitele dark lips pot fi purtate oriunde şi oricând.

Desigur, dacă vrei să respecţi regulile nescrise ale machiajului, vei aborda acest look sexy doar la ţinutele de seară şi doar în combinaţie cu un machiaj minimal al ochilor. Dar cine mai respectă regulile în ziua de azi? Vedetele cu siguranţă nu, şi nici tu nu ar trebui să o faci… Dacă tu te simţi cel mai sexy atunci când porţi rujuri închise, fă-o, indiferent de ora sau temperatura de afară!Totuşi, nişte reguli tot trebuie să respecţi pentru ca machiajul per total să fie impecabil. În primul rând, alege nuanţa de ruj care ţi se potriveşte cel mai bine: ten deschis – ruj de culoare închisă cu naunţe de roz, ten mediu – ruj cu tentă albăstruie, ten închis – ruj maro închis.

În al doilea rând, desenează conturul buzelor cu pensula, nu direct din tub, deoarece culorile închise fac ca orice denivelare a conturului să fie vizibilă. De asemenea, foloseşte un creion de buze în nuanţă similară cu rujul – vei împiedica astfel rujul să se scurgă peste conturul buzelor. Nu în ultimul rând, nu acoperi rujul cu gloss – rujurile închise arată cel mai bine când sunt mate! Dacă vrei totuşi să dai puţină strălucire buzelor, aplică gloss doar în centru.

Odată buzele rezolvate, ce alegi pentru machiajul ochilor? Experimentează cu aceste machiaje de vedetă ca să descoperi ce combinaţie buze-ochi te avantajează cel mai bine!

Rujul inchis la culoare + eyeliner

E cea mai la îndemână opţiune, având în vedere că fardurile colorate nu sunt prea indicate dacă nu vrei să-ţi încarci machiajul. Dar un tuş de pleoape negru intens – fie că îl alungeşti la colţul extern, fie că trasezi cu el forma naturală ochilor – este ultra-feminin şi destul de discret pentru a nu distrage atenţia de la buze. Nu uita să aplici pe gene mascara din belşug!

Rujul inchis la culoare + smokey eyes

Dacă eşti o fire rebelă precum Cara Delevigne, puţin îţi pasă de reguli şi o să porţi smokey eyes colorat chiar dacă pe buze ai deja o culoare puternică. Şi de ce să nu o faci? Dacă alegi pentru ochi o nuanţă mai puţin intensă şi derivată din cea a buzelor, o să arăţi minunat. Aplică şi puţin gloss în centrul buzelor, pentru a le mai „îmblânzi”.

Rujul inchis la culoare + cat eyes

Rujul maro închis va căpăta un plus de senzualitate dacă îţi faci un machiaj în stil ochi-de-pisică cu farduri luminoase în colţul intern al ochilor şi negru, în cel extern. Foloseşte un creion de ochi cu mina moale pentru a trasa conturul ochilor, în linie ascendentă pe pleoapa superioară, iar pe cea de jos aplică lângă negru un fard maro închis, ca să creezi un contur smokey.

Rujul inchis la culoare + farduri metalice

Fie că alegi argintiu sau auriu, fardurile metalice dau luminozitate privirii şi creează un contrast plăcut cu buzele mate, închise la culoare. Poţi aplica fardul pe toată pleoapa sau doar în colţul intern al ochilor, doar pe pleoapa de sus sau pe ambele.

Rujul inchis la culoare + farduri rozalii

Un ruj în nuanţe închise de mov sau maro poate fi „îmblânzit” printr-un contrast cromatic discret cu un fard rozaliu pe pleoape, aşa cum a purtat Claire Danes la Gala Met 2015. Fără eyeliner sau alte farduri, conturează-ţi ochii sus şi jos cu fard roz puţin sidefat şi defineşte-ţi genele cu mascara. Simplu şi de efect!

Rujul inchis la culoare + gene false

Dacă ai un ruj cu adevărat senzaţional şi ţi-ai conturat perfect buzele, lasă-le să fie în centrul atenţiei şi păstrează restul machiajului minimal. Ten perfect uniform, cu doar o idee de blush bronzant pe pomeţi, farduri de pleoape neutre sau deloc şi, piesa de rezistenţă: gene false perfect arcuite!

Doar cu mascara

Marele avantaj al rujului închis la culoare este că îţi oferă posibilitatea de a nu-ţi machia mai deloc ochii. Atenţia fiind îndreptată către buze, poţi să sari peste farduri, creion de ochi sau tuş, şi să foloseşti doar mascara. Privirea va fi curată, senină, în timp ce buzele vor abunda în culoare şi senzualitate. Combinaţia perfectă, din moment ce contrastele sunt la modă!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise