Cum sa obtii un bob texturat perfect

Ţi-ai tăiat părul, vrăjită fiind de bobul texturat oh-so-chic al vedetelor? Combinaţia perfectă între buclele de plajă şi părul răvăşit. Arată minunat, nu-i aşa? Îţi dă un aer cool, relaxat, ca şi când nu trebuie să depui mare efort ca să arăţi impecabil. Problema e că bobul atât de frumos texturat la salon nu e ceea ce obţii când îl aranjezi tu singură acasă. Încerci să copiezi ce a făcut hairstilistul, dar nu-ţi iese. Nu renunţa încă! Ia ondulatorul sau placa de păr şi încearcă acest procedeu!

Mai întâi, pregăteşte-ţi părul. Bobul texturat e mai uşor de realizat când părul nu e proaspăt spălat (doar aplică pe el puţină spumă, pentru a-l putea modela mai uşor), dar dacă preferi altfel, poţi da asprime firelor de păr folosind un spray cu sare de mare pe părul puţin umezit. Sau mai ai o variantă: aplică spumă pe părul proaspăt spălat, piaptănă pentru a o distribui uniform şi usucă părul cu foehnul. Mută-ţi părul de pe o parte pe alta a capului, pentru a-i da volum. Odată ce e uscat, piaptănă-l uşor.Acum treci la partea de ondulare. După ce ţi-ai făcut cărarea cum preferi, ia şuviţe verticale începând din faţă şi, cam la 2.5-5 cm de la rădăcină, învârte şuviţa pe ondulator o dată şi jumătate. Dacă foloseşti placa de întins părul, prinde şuviţa, întoarce-o o dată şi apoi lasă placa să alunece pe şuviţă în jos. Întodeauna ondulează prima şuviţă în afară, pentru a-ţi descoperi faţa şi a crea acel efect de „plete în vânt”.

Dacă ai părul des, vei lucra mai uşor cu el îl împărţit în două secţiuni: prinde părul din creştetul capului cu agrafe şi lucrează partea de jos a capului – ia şuviţe verticale şi roteşte-le pe ondulator/ placă, apoi eliberează părul de sus şi procedează la fel.

După ce ai terminat de ondulat toate şuviţele, scutură-ţi părul cu degetele, de la rădăcină, apoi lasă-ţi capul în jos şi trece-ţi degetele printre bucle pentru a le separa. Dacă e nevoie, foloseşte un spray de păr pentru a fixa coafura – dar probabil sarea de mare sau spuma folosite anterior vor avea grijă ca şuviţele să se aşeze cum trebuie.

Cand îţi faci bob texturat, e important să reţii două trucuri:

  1. Aspectul texturat se obţine, de fapt, prin schimbarea direcţiei de ondulare de fiecare dată când treci la altă şuviţă. Adică, prima şuviţă o faci spre exterior, a doua spre interior, a treia spre exterior şi tot aşa.
  2. Bobul texturat are vârfurile drepte, aşadar după ce ai ondulat şuviţele ia placa şi întinde doar capetele şuviţelor. Poţi face asta şi din ondulator: prinde vârful şuviţei cu ondulatorul şi trage de el în jos, cu o mişcare apăsată şi rapidă.

Desigur, poţi oricând să îţi întinzi tot părul şi vei obţine un bob curat, perfect întins, care arată întotdeauna elegant. Dar dacă îţi doreşti ceva mai actual, coafura momentului, poartă bobul texturat. Este cool şi sexy!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise