Cum să nu te îngrași de Paște

În numai câteva zile poţi pune pe tine kilograme nedorite pe care cu greu le vei da jos după. Dar mâncărurile tradiţionale sunt atât de bune încât nu prea-ţi vine să te abţii. Din fericire, masa de Paşte nu trebuie privită ca un duşman, pentru că sunt câteva lucruri pe care le poţi face pentru a evita să te îngraşi.

În primul rând, ai grijă ce mănânci la micul dejun. Unele persoane evită să ia un mic dejun consistent tocmai pentru a mânca mai mult la prânzul în familie, însă dacă nu îţi va fi atât de foame, nu vei mai consuma atâtea calorii la masa de Paşte. Simplu, nu? În acest fel, organismul tău „va cere” mai puţină mâncare.

Citește și: Casa ta te ingrasa?

Apoi, încearcă să mănânci friptura, sarmalele, cartofii prăjiţi, cozonacul, pasca etc în prima parte a zilei (până în ora 16), pentru ca organismul să poată scăpa de calorii pe parcursul zilei.

Desigur, ajută să faci puţină mişcare în această zi. Nu e musai să ieşi la alergat înainte să pleci în vizită la mătuşa ta, ci pur şi simplu mişcă-te mai mult, nu sta numai pe canapea sau la masă.

Citește și: Trucurile care te ajută să mănânci mai multe crudități

Cât despre alcool… Acesta are mai multe calorii decât crezi! O bere are între 42 şi 48 de calorii/100 ml, vinul alb are peste 70/100 ml, cel roşu peste 100/100 ml, vodka şi whiskey-ul au peste 220/100ml, la fel şi ginul sau coniacul. Parcă acum nu îţi mai vine să ceri încă un pahar din vinul acela de ţară delicios, nu?

Seara, este recomandat să bei o cană de ceai verde. Acesta conţin antioxidanţi şi, mai mult, are un uşor efect laxativ.

Citește și: Accelerează-ți metabolismul pentru a slăbi!

De asemenea, evită să mai mănânci puţin cozonac sau pască înainte de culcare şi înlocuieşte-le cu o salată de fructe gustoasă, sănătoasă şi care îţi va tăia pofta de dulce.

Dacă vremea îţi permite, fă şi o plimbare scură (30-40 de minute) înainte să te culci. Cum spuneam şi mai sus, puţină mişcare este necesară!

Sursă foto: iStock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.