Cum sa nu racesti iarna asta

By  | 

Ține-te cu dinții de aceste trucuri simple pentru a rămâne pe poziții atunci când toți cei din jurul tău sunt la pat sau cu nasul în batistă. Iată cum sa nu racesti iarna asta!

Nu pune gura pe lactate. Dacă observi primele simptome de răceala, nu mânca lactate câteva zile. Un compus al laptelui determină producția de histamină, substanța care face să-ți curgă nasul sau să-ți fie tot timpul înfundat.

Stai în cadă. „Fă baie în săruri de la Marea Moartă pentru că acestea conțin minerale pe care nici un aliment nu ți le poate oferi”, spune nutriționista Paula Baillie-Hamilton, autoarea Stop the 21th Century Killing You. „Organismul le absoarbe în timp ce tu te relaxezi, și astfel întărești sistemul imunitar.”

Spală mâinile de germeni. Germenii rezistă cam trei ore pe mână, de aceea nu uita să le speli cât mai des și să le usuci, pentru că mediul umed e propice proliferării bacteriilor. De altfel, cele mai multe răceli se iau prin atingere, nu prin aer.

Prepară supă de pui. Această supă le face pe toate: te relaxează, te hrănește și te însănătoșește. Un grup de cercetători americani a descoperit faptul că mixul de ingrediente din supă reglează activitatea celulelor albe, cele care se fac vinovate de producția de mucus.

Mișcare moderată. 30 de minute de mișcare moderată stimulează producția de celule care au rolul de a elimina germenii și bacteriile, în timp ce 90 de minute de antrenament intens au efectul invers.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *