Obiceiuri care te „ajută” să răcești

Răceala se transmite foarte ușor, iar anumite obiceiuri pe care le ai te pot „ajuta” să te îmbolnăvești și tu. Chiar dacă problema dispare în aproximativ o săptămână, nu e deloc plăcut să ai febră, să îți curgă nasul, să îți fie somn constant, să ai frisoane sau să tușești.

Iată care sunt obiceiurile de care trebuie să scapi dacă nu vrei să răcești iarna aceasta.

Uiți să te speli pe mâini

Cu toții știm că trebuie să ne spălăm des pe mâini pentru a scăpa de mizerie și bacterii, dar este un lucru atât de banal încât uităm să îl facem. Spală-te de fiecare dată când intri în casă sau când ajungi la birou (pentru că ai pus mâna pe tot felul de obiecte afară: bara din autobuz, bani, produse din supermarket atinse de multe alte persoane etc), înainte de a mânca, după ce duci gunoiul etc.

Lași geanta pe jos

Fie că ești la birou, în restaurant sau la toaletă, nu lăsa niciodată geanta pe podea! Aceasta este o invitație directă pentru bacterii, care vor ajunge apoi pe birou, pe masă sau unde mai așezi geanta. Dacă ai făcut deja asta, curăță bine geanta sau ghiozdanul.

Periuțele de dinți se ating

Bacteriile pot trece de pe o periuță de dinți pe alta, iar toată familia se poate îmbolnăvi. De asemenea, e recomandat să schimbi periuța de dinți după ce ți-a trecut răceala.

Nu cureți întrerupătoarele, clanțele, telecomenzile etc

Gândește-te care sunt obiectele pe care pui mâna zilnic și curăță-le cel mult o dată la două săptămâni. Acestea sunt unele dintre cele mai murdare obiecte din casă.

Nu te descalți în casă

Pantofii trebuie descălțați imediat cum ai intrat în casă, iar acel spațiu trebuie curățat o dată pe săptămână. Altfel, vei duce mizeria și bacteriile prin toată casa.

Iei masa la birou

Biroul este un spațiu pe care îl atingi zilnic și pe care pui tot felul de lucruri, deci nu ar trebui niciodată să iei masa aici. Dacă ești nevoită să o faci, încearcă cel puțin să cureți biroul înainte de a mânca.

Tu ai aceste obiceiuri? Scapă cât mai repede de ele, pentru a-ți proteja sănătatea!

 

Citește și: Care este diferența dintre răceală și gripă? 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.