Cum sa iti protejezi bronzul

Ce femeie nu se simte bine atunci când are spatele gol şi pielea ei are o strălucire aparte oferită de un bronz superb? Când te întorci din vacanţă sau de la solar, bronzul tău începe să se ducă şi există o serie de motive pentru care acest lucru se întâmplă. Pielea noastră se reînnoieşte la fiecare 28 de zile, deci celulele frumos bronzate care stau la suprafaţa pielii tale se duc, lăsând loc pielii noi, nepigmentate. Nu poţi opri acest proces, dar îl poţi încetini dacă eviţi loţiunile abrazive şi cremele exfoliante. De asemenea, nu te freca cu prosopul prea tare atunci când vrei să te usuci – tamponarea pielii ar trebui să fie suficientă.

Cojirea ar fi o altă problemă care stă între tine şi un bronz de durată. Dacă te-ai bronzat treptat şi ţi-ai protejat pielea corespunzător, cojirea nu ar trebui să fie o problemă dar pentru a fi şi mai sigură că o eviţi, ai grijă ca pielea ta să fie mereu hidratată. Pielea de mâini şi de pe picioare tinde să fie mai uscată, deci este foarte important să înmoi acest zone, mai ales după ce ai făcut duş sau ai depus efort fizic. Cremele hidratante sunt prietenele tale în asemenea situaţii.Evită epilarea

Ştim că vara îţi cerem practic imposibilul dar este de datoria noastră să te informăm că epilatul cu ceara sau cu lama nu sunt recomandate dacă vrei să păstrezi bronzul. Epilatul cu ceară trage de piele şi fie că îţi vine să crezi sau nu şi rasul cu lama face aproape acelaşi lucru, doar că mai încet.

Hidratează pielea şi prin alte metode

Aşa cum am menţionat mai sus, este important să menţii o piele hidratată. Acest lucru poate fi obţinut prin consumul abundent de lichide şi consumul de fructe şi legume bogate în apă, precum castravetele, pepenele, salata sau grefele. Roşiile şi morcovi sunt alimente bogate în nutrienţi carotenici care te ajută să păstrezi bronzul prin susţinerea capacităţi organismului de a stoca nutrienţii pigmentaţi din pielea ta.

Încearcă şi remedii naturiste

Dacă adaugi în cadă lapte şi stai în apă circa jumătate de oră, îţi vei hidrata pielea spre menţinerea unui bronz superb. Aloe vera este o altă soluţie de încredere – aplică o loţiune cu aloe vera pe pielea ta şi lasă pielea să o absoarbă peste noapte. Dimineaţa, şterge-te uşor cu un prosop uşor umed pentru a menţine pielea hidratată. Mai mult, poţi aplica ulei de măsline pe piele după ce aceasta a absorbit esenţa de aloe vera. Fă o baie după aceasta pentru a fixa nutrienţii în pielea ta şi pentru a-i oferi un aspect plăcut strălucitor.

Bronzul natural durabil

Pielea sărutată de soare este un ideal pentru multe femeii. Dacă şi tu cauţi o strălucire naturală, evită solarul şi caută să te bronzezi sub lumina naturală a soarelui. Exfoliază pielea de două-trei ori pe săptămână. Foloseşte o cremă abrazivă şi un prosop. Freacă pielea uşor, cu mişcări circulare, începând cu picioarele şi până sus. Celulele moarte ale pieli vor bloca razele solare şi nu vei reuşi să te bronzezi. Bronzul natural durabil se obţine atunci când stai la soare 2-3 zile consecutive, apoi faci o pauză şi repeţi acest proces până obţii bronzul dorit.

Află adevărul despre bronzul natural.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.