Cum sa iti mentii ficatul sanatos cu ajutorul remediilor naturiste

By  | 

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman, cantarind aproximativ 1,4 kg. Acesta sintetizeaza proteinele, curata sangele, faciliteaza digestia alimentelor, lupta impotriva infectiilor si ajuta organismul sa inmagazineze zaharul pentru energie.  In plus, ficatul joaca un rol crucial in mentinerea functionalitatii organismului la capacitate normala. Acesta efectueaza mai mult de 500 de functii care implica procesarea a tot ceea ce mancam si bem.

Desi, din toate organele, ficatul are cea mai mare putere de regenerare, este indicat sa ii conservam sanatatea, astfel incat sa prevenim aparitia bolilor hepatice. Urmatoarele sfaturi aduc in atentia voastra cele mai eficiente modalitati naturiste prin care puteti mentine unul dintre cele mai importante organe interne sanatos.

Extractul de papadie curata sangele

Taraxacina se gaseste in radacina firului de papadie si este un ingredient care se afla in compozitia medicamentelor destinate tratarii bolilor digestive. Frunzele de papadie contin proteine, glucide, vitamina A, B, C si D. Consumul de ceai preparat din frunze uscate de papadie are un efect depurativ asupra organismului, sangele fiind purificat, iar circulatia sanguina fluidizata.

Pentru prepararea ceaiului, se adauga 2 lingurite de frunze uscate de papadie in 250 ml apa. Acesta se lasa la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se recomanda o cantitate mica de miere pe post de indulcitor. Pentru ca rezultatele sa fie vizibile, se vor consuma 2 cani pe zi, una dimineata, pe stomacul gol, si o cana seara, inainte de culcare, timp de 3 saptamani.

Extractul de brusture contribuie la detoxifierea organismului

Brusturele este una dintre cele mai comune si raspandite plante. Bogat in calciu, potasiu si aminoacizi, acesta este cunoscut pentru capacitatea sa de a elimina eficient toxinele din organism. Curele de detoxifiere cu brusture sunt indicate dupa o perioada de exces alimentar. Infuzia din brusture ajuta la mentinerea sanatatii rinichilor si determina eliminarea acidului uric din corp.

Ceaiul din radacina de brusture este aliatul principal in procesul de detoxifiere a organismului. In acest sens, se tine o cura ce dureaza doua saptamani, timp in care se consuma 3-4 cani de ceai pe zi. Acest ceai se prepara din doua linguri de radacina maruntita si 500 ml de apa clocotita.

Ghimbirul contribuie la imbunatatirea functiilor ficatului

Gustul picant al ghimbirului indica proprietatile sale termogene, care imbunatatesc circulatia sangelui si livrarea oxigenului, mineralelor si vitaminelor catre toate celulele din organism. In plus, radacina de ghimbir are un continut ridicat de antioxidanti, care reduc daunele celulare de la nivelul ficatului. Ghimbirul intensifica geneza enzimelor cu rol in absorbtia nutrientilor si combate disconfortul digestiv.

Proaspat sau sub forma de pudra, ghimbirul poate fi utilizat atat ca ingredient pentru gatit, cat si pentru ceai. Extrasul sau este incorporat in tincturi sau uleiuri pentru aromaterapie si suplimente alimentare. Suplimentele de ghimbir sunt, de asemenea, disponibile sub forma de capsule.

Extractul de Schizandra are un efect puternic antioxidant

Schizandra este o planta inrudita cu vita de vie. Prin continutul de vitamine, minerale, acizi grasi cu rol benefic, lignani si polifenoli, schizandra poate fi folosita pentru a asigura o stare de bine intregului organism. Lignanii din compozitia produsului ajuta la detoxifierea si protejarea ficatului in peste 76% din cazurile de afectiuni hepatice.

Fructele de schizandra pot fi folosite prin urmare in diverse mancaruri sau pentru ceaiuri. Extractul se poate gasi ca atare sau in combinatie cu alte substante active sub diverse forme precum tincturi, capsule si tablete.

Silimarina la pretul de 57 lei reprezinta o alternativa eficienta si prietenoasa cu buzunarul dumneavoastra, care combina toate cele patru remedii naturiste intr-un singur produs. Pentru rezultate optime, se vor administra 1-2 capsule pe zi in fiecare dimineata.

Cand ficatul este deteriorat, nu poate sa-si indeplineasca corect toate functiile importante. Prin urmare, este important sa-l protejati, iar alimentele enumerate mai sus au demonstrat efecte benefice asupra ficatului. Acestea includ scaderea riscului de afectiuni hepatice si cancer, cresterea nivelului de enzime detoxificante si oferirea protectiei impotriva toxinelor.

Includerea acestor alimente in dieta dumneavoastra este o modalitate naturala si sanatoasa de a va pastra functionarea ficatului la cel mai bun nivel.

 

 

Sursă: digital workforce

Sursă foto: pexels

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *