Cum să îți detoxifici corpul pe etape

Este recomandat să îți detoxifici corpul din când în când, însă poate fi dificil. COSMO te învață cum să o faci pe etape, pentru ca schimbarea să nu fie atât de mare.

Așa cum probabil știi deja, este mai sănătos să avem o alimentație corectă, echilibrată, decât să ținem diete dificile, iar detoxifierea este o metodă bună de a slăbi și de a ajunge la o dietă echilibrată la final.

Detoxifierea ficatului dupa petreceri

Multe persoane aleg detoxifierea bruscă, însă renunță rapid la ea, pentru că, hai să recunoaștem, nu e cel mai simplu lucru de făcut! Pentru a te obișnui să nu consumi anumite alimente și pentru a nu-ți șoca organismul, îți recomandăm detoxifierea pe etape.

Iată ce trebuie să faci:

În prima săptămână, încearcă în primul rând să reduci consumul de alcool și de cafea. Nu te opri brusc din a le consuma, dar încearcă cel puțin să bei mai puțin. În schimb, consumă mai multă apă, ceaiuri și sucuri naturale.

De asemenea, evită carnea grasă, mâncărurile procesate, junk food-ul, lactatele, dulciurile, alimentele rafinate (orezul alb, pâinea albă, prăjiturile, produsele de patiserie etc), margarina, dressing-urile din comerț și sarea.

Semne care arată că ai nevoie de o detoxifiere

Este recomandat să consumi mai multe legume și fructe proaspete, nuci și semințe, produse din soia, carne ușoară (pește, pui, curcan sau miel), ouă, sare de mare, ulei de măsline extravirgin, oțet de mere, miere, lapte de soia, orez sau migdale și quinoa.

Când ai ajuns la a doua săptămână, cel mai probabil ai început să te obișnuiești cu o alimentație mai sănătoasă. De acum înainte, renunță complet la mâncărurile procesate sau semipreparate, gătește singură cât mai mult (e cel mai bun mod de a știi exact ce conține mâncarea). Caută cât mai multe rețete simpluțe și sănătoase, vei găsi mult mai multe decât te aștepți! De asemenea, îți recomandăm să îți faci zilnic câte un smoothie, folosind ce combinații de fructe și legume îți fac cu ochiul.

În cea de-a treia săptămână, organismul tău sa obișnuit destul de bine cu noua dietă și cel mai probabil simți deja beneficiile acesteia. Continuă să mănânci mai sănătos, iar curând vei putea renunța la și mai multe alimente care nu îți fac bine.

Cum functioneaza, de fapt, detoxifierea?

Bineînțeles, după ce termini detoxifierea, este recomandat să continui să ai o dietă sănătoasă. Nu trebuie ca acest lucru să te obsedeze, mănâncă niște mici sau o gogoașă dacă vrei neapărat, însă încearcă pe cât posibil să ai o alimentație potrivită.

Nu în ultimul rând, pentru a arăta bine în costum de baie, este necesar să faci sport, nu uita de importanța acestuia!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.