Cum să fii în formă dacă ești leneșă

Ți-ai dori să faci sport, dar ești prea… comodă? Nicio problemă, iată cum să fii în formă chiar dacă ești leneșă.

Le invidiezi pe persoanele care reușesc să meargă la sală de câteva ori pe săptămână, petrecând acolo câte 2-3 ore, care arată fantastic dezbrăcate și care pot purta orice piesă vestimentară vor? Probabil că da, dar tot n-ai chef să te ridici din pat pentru a face sport.

Din fericire, există câteva lucruri pe care chiar și tu le poți face pentru a fii în formă.

Cele mai mari greseli de antrenament

Fă câte 10. Indiferent care sunt zonele pe care vrei să le lucrezi, fă doar câte 10 exerciții, fie că sunt abdomene, flotări sau genoflexiuni. Da, 10 nu e un număr prea mare, dar e mai mare decât 0! Încearcă pe cât posibil să faci 10 pe zi, până îți intră în rutină, apoi fă din ce în ce mai multe. Nu e atât de greu!

Ridică-te cel puțin o dată pe oră. Dacă lucrezi la birou, cel mai probabil nu te ridici de pe scaun decât dacă ai nevoie la toaletă. Încearcă să o faci mai des, să zicem o dată pe oră. Plimbă-te puțin prin birou, fă-ți un ceai, sună o prietenă.

Mergi pe jos cel puțin 20 de minute pe zi. Nu trebuie să folosești autobuzul sau mașina personală pentru orice ieșire. Lasă mașina acasă când mergi la cumpărături, coboară cu vreo 3 stații mai devreme din autobuz, plimbă-te puțin în jurul blocului atunci când duci gunoiul sau, și mai bine, fă o plimbare prin parc.

3 site-uri pentru antrenamente distractive, dar care functioneaza

Aleargă timp de o melodie. Nu stabili obiective pe care nu le poți duce la capăt, cum ar fi să alergi o oră din prima. Alege o melodie care-ți place și care te energizează și ieși la alergat doar cât durează aceasta.

Fă mai mult sex. Sexul este o activitate foarte plăcută și te ajută să arzi calorii. Poți arde în jur de 90 de calorii/partidă, cam jumătate din cât ai arde dacă ai alerga 30 de minute. Nu e o alegere grea, nu?

Fă exerciții în timpul reclamelor. Persoanele leneșe obișnuiesc să se uite la tv, deci nu mai intra pe Facebook de pe telefon în timpul reclamelor. În schimb, fă acele 10 exerciții de care vorbeam mai devreme.

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.