Cum să faci sport la birou. 5 idei simple, dar eficiente

O viață sănătoasă trebuie să includă și sportul, dar multe dintre noi ne facem cu greu timp pentru asta. Iată cum poți face puțină mișcare chiar la birou.

Mai mult de jumătate de români nu fac niciodată sport, ceea ce poate cauza numeroase probleme de sănătate. Sedentarismul poate duce la obezitate, creșterea nivelului de colesterol, probleme ale inimii și chiar cancer. Cu siguranță cunoști și tu foarte multe persoane trecute de 30 de ani care se confruntă cu probleme mai mult sau mai puțin grave, care se îndoapă cu medicamente, dar care refuză să facă sport pentru că „nu au timp”.

Adevărul este că oricare dintre noi are timp să facă și sport, doar că cei mai mulți preferă să iasă în oraș cu prietenii la o bere, să se uite la seriale sau să piardă timpul pe Internet. Cu alte cuvinte, nu își fac timp.

Citește și: Cum te ajută sportul să ai o carieră de succes 

Din fericire, poți face puțină mișcare chiar și la birou!

Cum să faci sport la birou. 5 idei simple, dar eficiente

Folosește bicicleta ca mijloc de transport

Când vremea îți permite, folosește bicicleta. În felul acesta, faci mișcare, nu plătești benzină sau abonament la mijloacele de transport în comun și salvezi și planeta!

Folosește scările în locul liftului

Ne-am obișnuit să folosim liftul chiar și dacă urcăm doar două etaje, dar ce-ai zice să urci pe scări de acum înainte?

Ieși la plimbare în pauza de masă

Dacă îți rămân măcar 15 minute libere în pauza de masă, plimbă-te puțin în jurul clădirii.

Citește și: 3 moduri prin care sportul îți îmbunătățește relația 

Fă streching

Cele mai multe persoane care lucrează stând pe scaun de plâng constant că le doare spatele și ceafa sau că au „amorțit”. Fă puțin streching pentru gât, umeri, degete și picioare.

Plimbă-te prin firmă

De fiecare dată când ai ceva să îi spui unui coleg, îi trimiti un e-mail, nu-i așa? Mai bine ridică-te de pe scaun și du-te la birou lui pentru a-i spune. Nu doar că vei face puțină mișcare, dar va considera rugămintea ta mai importantă decât dacă va citi un e-mail, așa că se va ocupa întâi de ea.

Tu cum faci mișcare la birou?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.