Cum să faci o impresie bună când îi întâlnești prima dată pe părinții iubitului tău

Aveți o relație de ceva timp, totul merge perfect și el te-a anunțat că ar vrea să te prezinte și parinților lui. Nu este nimic în neregulă dacă ai emoții, mai ales că îți dorești să lași o impresie bună, dar uneori o dăm în bară chiar și când avem cele mai bune intenții, motiv pentru care am pus cap la cap câteva reguli de care să ții cont la întâlnirea cu ai lui.

  1. Nu întârzia

Prima impresie este cea mai importantă, iar dacă întârzii îi vei face să se întrebe dacă ești o persoană serioasă și responsabilă. Dacă, totuși, apare o situație neprevăzută și ajungi mai târziu, cere-ți scuze politicos și explică-le că nu a depins de tine, dar fără să pară că încerci să arunci responsabilitatea asupra altcuiva.

  1. Îmbracă-te stilat și decent

Chiar dacă iubitul tău te-a asigurat că părinții lui sunt foarte cool și relaxați, cel mai bine este să mergi pe varianta precaută când îți alegi ținuta. În primul rând, orientează-te în funcție de locul în care vă veți întâlni; dacă ați rezervat o masă la un restaurant sau dacă mergeți să luați masa acasă la ei. Ținuta ta trebuie să fie una decentă, așa că păstrează pentru alte ocazii rochiile mulate sau foarte scurte și optează pentru una casual chic, precum aceasta.

Tocurile foarte înalte pot fi înlocuite cu niște pantofi cu toc de pisicuță, niște balerini sau o pereche de sandale cu platformă medie. În ceea ce privește accesoriile, alege unele discrete. Un lănțisor primit în dar de la bunica ta poate deveni și un subiect bun de discuție cu mama lui, de exemplu.

  1. Ia un buchet de flori pentru mama iubitului tău

Dacă sunteți invitați în vizită la ei, e obligatoriu să le duci părinților lui un mic cadou. Întreabă-ți iubitul ce flori preferă mama lui sau dacă tatal lui bea vin. Un buchet frumos de flori, o sticlă de vin de calitate sau o cutie cu bomboane sunt suficiente. În niciun caz nu te gândi să iei cadouri foarte scumpe sau mari.

  1. Fii politicoasă, dar sinceră

În timpul conversației sau la masă, nu este greșit să-ți exprimi preferințele, de teamă că părinții lui nu te vor plăcea la fel de mult. Dacă, de exemplu, ești alergică la un anumit fel de mâncare sau pur si simplu nu îți place, nu e nevoie să te chinui să mănânci doar pentru a le face pe plac. Complimentele sunt un mod bun de a construi o relație cu ei, dar fă-le doar atunci când simți sincer asta. Dacă ți-a plăcut mâncarea, un tablou din casă sau rochia mamei sale, spune-i asta în cuvinte simple, fără a o ridica în slăvi. Tuturor ne plac complimentele, dar o laudă falsă este, de obicei, reperată rapid.

  1. Oferă-te să dai o mână de ajutor

Chiar dacă ești invitata lor, este politicos să te oferi să-i ajuți să pună sau să strângă masa. Cel mai probabil, nu te vor lăsa să faci asta, dar impresia pe care o vei lăsa este aceea a unei persoane săritoare și cu bune maniere.

  1. Nu te băga în certurile de familie

Se întâmplă rar, dar au mai fost cazuri. Un comentariu sau o remarcă pornește o ceartă în familie, iar tu stai jenată pe scaun în timp ce ei își aruncă reproșuri. Este o situație extrem de neplăcută, dar dacă ți se întâmplă, cel mai bine este să nu te amesteci în discuție. Problemele de familie sunt un subiect delicat, așa că poți considera că nu este treaba ta să îi împaci sau să intervii în favoarea cuiva.

  1. Nu fi extrem de afectuoasă cu iubitul tău

Săruturile pasionale și pipăitul nu au ce căuta de față cu ai lui. Arată-le că ții la fiul lor și că îl apreciezi, dar nu duce lucrurile mai departe de atât. Vă puteți ține de mână sau vă puteți săruta scurt o dată, de două ori, dar cel mai bine vă abțineți de la mai multe dovezi de afecțiune. Cu atât mai mult dacă știi că ai lui sunt genul conservator.

La final, mulțumește-le pentru invitație, spune-le că ți-a făcut plăcere să îi cunoști și că speri să vă mai revedeți, chiar dacă nu ai de gând să mai repeți experiența în următoarele luni. Reține că și părinții lui au, probabil, emoții să te cunoască, dar și pentru iubitul tău este un test, pentru că și el își va dori ca fata pe care o iubește să se înțeleagă bine cu familia lui. Zâmbește, participă la conversație și nu sta îmbufnată sau cu ochii in telefon pe parcursul vizitei, chiar dacă ești o fire introvertită și nu te simți în largul tău în asemenea situații. Dacă ții cont de aceste sfaturi simple, totul va merge ca pe roate și vei face o primă impresie bună în fața părinților.

Sursă foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.