Cum să faci mișcare fără niciun disconfort și argumentele imbatabile pentru a face sport

Știi deja că sportul face minuni pentru corpul și mintea ta, însă mereu pare că există lucruri mai interesante de făcut decât o oră petrecută la sală, nu-i așa? Mai mult, gândul la durerile provocate de un antrenament intens te determină să faci stânga împrejur de cum ajungi la ușă sălii de sport. Noi am găsit argumentele supreme pentru a face mișcare, iar ele te vor determina, cu siguranță, și pe tine să te pui pe treabă.

Dacă porți ce trebuie, devine o adevărată plăcere

Când vine vorba despre sport, echipamentul nepotrivit poate să îți provoace o mulțime de neplăceri. Ai fost într-o seară la alergat și simțeai că tălpile și genunchii tăi mai au puțin și cedează? Când ți se întâmplă asta ori de câte ori faci exerciții, e normal să-ți pierzi avântul. Dacă vrei să faci sport și să te simți bine în timp ce faci asta, ai nevoie, în primul rând, de pantofii potriviți.

Când ai pantofii potriviți poți să observi adevărata plăcere din mișcare. Sunt ușori, nu te bat, nu îți suprasolicită genunchii și articulațiile, și nu te vor face să renunți după primii zece pași. Dacă te pregătești așa cum trebuie, poți să înțelegi cu adevărat plăcerea de a te relaxa prin mișcare, de a-ți goli mintea de gânduri negative și de a te concentra doar pe propriul corp. În plus, este absolut firesc să nu te simți bine dacă nu ai echipamentul potrivit, e ca și cum ai merge la plajă pe tocuri cui – înaintezi cu greu și te simți foarte incomod.

Nici pantalonii sau bluzele nu ar trebui tratate cu superficialitate. Poate colanții cu care obișnuiai să stai prin casă și un tricou mai vechi ți se par acum cea mai bună alegere, dar te asigurăm că, dacă ai un echipament dintr-un material conceput pentru sport, te vei simți mult mai bine. În plus, nu-i așa că te simți pur și simplu grozav atunci când porți ceva nou?

miscare

Se va vedea pe tenul tău

Da, este cunoscut deja că sportul te ajută să-ți menții greutatea optimă și să ai un corp de invidiat, dar  efectele sale se văd și pe tenul tău. Potrivit dermatologilor, mișcarea te ajută să ai un ten radiant și să scapi de coșuri.

Mișcarea face minuni pentru circulația sângelui. Sângele oxigenat ajunge la toate celulele, iar pielea va arăta mai bine și va străluci, pur și simplu. Exercițiile fizice contribuie și la producția de colagen, o proteină esențială pentru menținerea fermității pielii și pentru prevenirea apariției ridurilor.

Cel mai mare beneficiu pe care ți-l aduce este zâmbetul

Știm, știm – sportul te ajută să ai un corp tonifiat, atrăgător, să arăți în costum de baie precum modelele. Dar pe noi ne-a atras, de fapt, un alt beneficiu – ne face mai fericiți. Da, nu e o glumă. Mișcarea stimulează producția de endorfine, supranumite moleculele fericirii.

În plus, există chiar și o terminologie pentru senzația de euforie pe care o simt alergătorii după ce fac un efort deosebit, se numește „runner’s high“ sau „beția alergătorului“. Deci, sportul nu te face doar să arăți bine, ci și să te simți bine, și ce poate fi mai frumos decât o femeie fericită?

Un motiv în plus…

Outfit-urile pentru sport ne fac mai atrăgătoare în ochii bărbaților. Nu e vorba doar despre pantalonii strâmți, ci și de pantofii de sală sau de hanoracul pe care îl porți când ieși în parc la jogging. Asta le arată că ești relaxată, deschisă și că ai grijă să te menții în formă.

Nu degeaba toate filmele americane ne arată cum bărbații se uită prelung la fata care aleargă pe bandă lângă ei. Nu e doar pentru că are un corp trăsnet (deși în majoritatea timpului așa este), ci și pentru că ei sunt interesați de sport în general, iar atunci când văd o femeie care manifestă interes pentru același domeniu, sunt instantaneu atrași de ea.

E greu să te motivezi pentru a merge la sală, știm și noi asta foarte bine, însă sunt atât de multe beneficii care decurg din asta, încât ar trebuie să treci peste comoditate și să faci sport. Deja nu mai are rost să-ți spunem cât de importantă e mișcarea pentru sănătatea ta, nu-i așa?

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu zorilestore.ro

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.