Cum sa eviti efectul yo-yo dupa dieta

Efectul yo-yo este cel mai neplăcut lucru prin care poți trece după ce ai terminat o dietă. COSMO te învață cum să îl eviți.

Treaba stă în felul următor: ai câteva (sau mai multe) kilograme de care vrei să scapi. Începi o dietă, cel mai probabil una rapidă, nesănătoasă. Reușești să dai kilogramele jos. Ești încântată de efectele sale, dar revii la vechile obiceiuri și te îngrași la loc. Bineînțeles, începi din nou o dietă, slăbești brusc din nou, apoi te îngrași. Acesta este, pe scurt, efectul de yo-yo care nu numai că este neplăcut, dar este și nesănătos.

De ce este dieta rapida nociva?

Pentru a evita efectul de yo-yo după o dietă, cel mai recomandat este să slăbești sănătos. Știu că vrei să dai jos kilogramele nedorite cât mai repede, dar ține minte că nici Roma nu a fost construită într-o zi. Și, în fond, ce e cu graba aceasta? Toate femeile și-ar dori să arate perfect cât ar bate din palme, însă nu ai prefera să faci schimbări minore, dar care să te ajute pe termen lung?

Cea mai importantă regulă pentru o slăbire sănătoasă este să nu te înfometezi. Chiar dacă pe moment vei pierde câteva kilograme, vei fi nefericită și nicidecum sănătoasă. Renunță treptat la alimentele care te îngrașă și care nu sunt sănătoase și fă mișcare, iar în curând vei observa că vei arăta și te vei simți mai bine.

Dacă deja ții o dietă, renunță la ea în favoarea unui stil de viață sănătos. Meniul tău zilnic ar trebui să conțină 3 mese principale și două gustări. Dacă ți se face des foame, încearcă să mănânci câte puțin o dată la 3-4 ore, iar seara alege mâncăruri cât mai ușoare. Înlocuiește ușor-ușor dulciurile cu fructe sau alte gustări sănătoase, evită făinoasele, sosurile grase și prăjelile.

Nu uita să bei multă apă, minim 2 litri pe zi. Poți bea, bineînțeles, și ceaiuri, fresh-uri de fructe, limonadă, lapte degresat, smoothie și multe altele. Aruncă un ochi și peste articolul nostru despre cele mai sănătoase băuturi pe care le poți consuma.

Poți încerca și Dieta Day Light, care este foarte simplă și te ajută să slăbești sănătos sau, cel mai bine, adoptă una dintre cele două cele mai eficiente diete existente, testate din punct de vedere științific: Weight Watchers și Jenny Craig.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise