Cum sa dormi bine pe canicula

Cine ar fi crezut că România se va transforma ȋntr-o a doua Sahara ȋn care dacă ieşi sub soarele arzător ţi se pare că te topeşti ca o lumânare?! Bănuiesc că te simţi super-obosită când ajungi acasă dacă ai mers fie şi 30 de minute pe jos, sub razele apăsătoare.

De altfel, sunt sigură că nici noaptea nu ai parte de prea mare success ȋn a te odihni pentru că ba nu poţi dormi cu aerul condiţionat pornit pentru că rişti ca dimineaţă să fii “ciocnită” de răceală, ba suferi transpirând şi luptându-te cu ţânţarii.Sper că aceste sfaturi te vor ajuta ca la noapte să dormi mai bine…

Ori după ce aeriseşti de dimineaţă laşi aerul condiţionat cam o oră – două ca să răcească casa şi pleci la serviciu ȋnchizând ferestrele ca să nu intre soarele sau lasă lasă toate draperiile pentru ca soarele să nu poată transforma casa ȋn cuptor.

Cumpără-ţi busuioc, pune-l la geamul dormitorului şi pulverizează apă seara pentru aromoterapie relaxantă şi pentru a ţine departe ţânţarii care nu suportă busuiocul (truc de la greci).

Apoi, pune un ghiveci de levănţică pe noptieră şi pulverizează apă seara, pentru a induce somnul şi a relaxa mintea. Pune cerşafuri naturale, din bumbac şi dormi ȋntr-o cămaşă de noapte dintr-un material cât mai lejer.

Lasă fereastra deschisă pentru a ventila aerul şi pune-ţi mască de ochi ca să nu te trezească lumina. Şi ţine cât mai aproape un spray cu apă termală pentru a pulveriza pe piele când simţi că te ȋncingi – scade temperatura la nivelul pielii şi te vei simţi răcorită.

Pune-ţi ȋn gelul de duş câteva picături de ulei esenţial de eucalipt sau mentă pentru extra-răcorire şi ȋn uleiul de hidratare sau crema de corp. De asemenea, pe timp de zi, aplică-ţi câteva picături de ulei esenţial de mentă sau eucalipt sau tea tree la tâmple, pe frunte şi ȋn decolteu – vei suporta mai uşor căldura.

Nu ȋn ultimul rând, nu uita de pălărie şi spray cu SPF pe timpul zilei pentru a nu face insolaţie sau a te arde şi bea multă, dar multă apă. Cele mai frecvente cazuri de insomnie pe timp de vară se datorează deshidratării.

Machiajul anti-canicula

Office look in zilele caniculare

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise