Cum să ai o viață lungă și sănătoasă

Făcând câteva schimbări în stilul de viață, vei putea trăi mai mult și mai sănătos. Află ce trebuie să faci pentru a scăpa de obiceiurile proaste.

Când suntem tinere, avem impresia că o să trăim veșnic, motiv pentru care ne trăim viața la maxim și nu ne pasă atât de mult de un stil de viață sănătos. Însă ce vei face când vei ajunge la 40 de ani și te vei simți stoarsă de energie și vei arăta de 55? Din fericire, există milioane de oameni care reușesc să ajungă la bătrânețe în cea mai bună formă și asta datorită alegerilor sănătoase pe care le-au făcut de-a lungul vieții.Secretul unui stil de viață sănătos este să începi cu schimbări mici. În acest fel, oricâte obiceiuri proaste ai avea, poți renunța la ele treptat, pentru a nu te simți obligată să renunți la lucrurile care-ți plac (chiar dacă sunt novice).

Iată ce trebuie să faci pentru a trăi mai mult:

Fă mai mult sex

Sexul are numeroase beneficii pentru sănătate, despre care am vorbit pe larg AICI. Printre ele se numără întărirea imunității, somnul mai odihnitor și protejarea inimii.

Nu mânca prea mult

Asta nu înseamnă să te înfometezi, ci să mănânci doar cât ai nevoie. Încearcă să folosești farfurii mai mici, este un truc simplu prin care te poți „păcăli” vizual. Un alt mod prin care te poți opri la timp este să mănânci până te simți 80% plină. Alteaptă apoi 10 minute și vezi dacă îți e foame – de obicei, nu îți va fi!

Protejează-te împotriva soarelui

Oricât de mult îți place să stai la soare, nu uita că îți mărești riscul de apariție a cancerului, iar ridurile pot apărea mai repede, la fle și petele pe piele. Folosește întotdeauna un produs cu SPF 30 (chiar și când mergi doar până la piață, chiar și în zilele înnorate) și evită soarele în perioada prânzului.

Citește și: Mituri despre protecția solară și adevărul din spatele lor 

Socializează mai mult

Vizitează-ți mai des părinții, ieși mai des în oraș cu prietenii! Studiile au arătat că persoanele care se simt singure sunt mai nesănătoase și predispuse la depresie.

Mănâncă mai multe fructe și legume

Nu trebuie să devii vegană (deși nu ar strica!), dar cel puțin fă tot posibilul să consumi mai multe fructe și legume proaspete. Și nu, o banană la două zile nu se pune! Încearcă un castron de fructe pe zi și cel puțin o salată de legume – pentru început!

Apucă-te de sport

Găsește un tip de sport care chiar îți place: tenis, volei, alergat, dansat… Nu vei reuși niciodată să ai o viață lungă și sănătoasă dacă nu faci sport.

Renunță la fumat

Știm că este greu, dar acest obicei groaznic îți mănâncă banii și ani din viață.

Citește și: 12 sfaturi utile pentru a te lăsa de fumat 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.