Cum să adormi în maxim 60 de secunde

Nu poți să dormi? Încearcă acest truc și vei adormi în maxim 60 de secunde!

Insomina este una dintre cele mai rele afecțiuni. Mișcarea constantă în timpul nopții, sentimentul de anxietate care apare de fiecare dată când te uiți la ceas și, nu în ultimul rând, gândul că tu ești singura persoană trează pe când toți ceilalți dorm sunt probleme foarte reale și dificile pentru oamenii care suferă de insomnie.

5 trucuri pentru un somn odihnitor

Dacă toate metodele convenționale de tratement au dat greș, nu e timpul să intri în panică. Tocmai s-a descoperit o nouă metodă de adormit, care este literalmente la fel de ușoară ca și respiratul.

Tehnica de respirat „4-7-8” este invenția Dr. Andrew Weil, educat la Harvard și specializat în medicina integrată (combinația între medicină tradițională și cea alternativă).  Acest truc incredibil de simplu este descris de Weil ca fiind un „tranchilizant natural” pentru sistemul tău nervos, deoarece îți afectează nivelul de dioxid de carbon și oxigen din sânge.

Metoda funcționează în felul următor: inspiri pe nas în timp ce numeri până la 4, îți ții respirația în timp ce numeri până la 7, și expiri pe gură în timp ce numeri până la 8. Pasul din mijloc este cel mai important, deoarece în acele 7 secunde în care îți respirația, oxigenul îți inundă plămânii și circulă rapid prin sânge, acest lucru rezultând într-un sentiment de calm.

Remedii pentru sforăit

Nu există încă suficiente dovezi că această metodă ar merge pentru toată lumea, dar, spre desosebire de luatul pastilelor de dormit, nu există niciun risc de încercare. Așa că, data viitoare când nu poți să dormi, amintește-ți să iei o pauză de respirat.

Tu suferi de insomnie? Ce alte metode de a o combate cunoști?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.