Cum reduci cantitatea de mâncare pe care o arunci?

Să arunci mereu mâncare pentru că se strică nu este nici eco-friendly și îți afectează și bugetul. Iată ce poți face pentru a reduce cantitatea de mâncare pe care o arunci.

Deși 40% din populație se confruntă cu riscul sărăciei, în România se aruncă anul peste 2 milioane de tone de mâncare. Evident, acesta este un număr foarte mare, iar prin acest articol încercăm să te învățăm ce poți face pentru a nu mai arunca mâncarea.

Care sunt fructele cu cel mai mic conținut de zahăr?

În primul rând, gândește-te din timp ce vrei să mănânci în săptămâna ce urmează. Mereu vor apărea și cheltuieli la care nu ne-am gândit, dar încearcă să stabilești de la bun început ce vei găti în zilele următoare. În felul acesta, nici nu te vei plictisi de același preparat pe care-l consumi prea des, pentru că va exista o varietate. În plus, poți folosi resturile a doua zi, pentru un alt preparat.

Cumpără mai puțină mâncare. Motivul pentru care aruncăm des mâncare este că se strică – și de ce se strică? Pentru că venim de la magazin cu multe alimente de care, de fapt, nu avem nevoie. Sigur, dacă prinzi vreo ofertă la legume congelate, de exemplu, merită să cumperi mai multe pungi, pentru că le vei ține în congelator. Însă dacă îți umpli coșul de cumpărături cu multe alimente cu gândul că „n-are nimic dacă-s multe, mănâncă toată familia” sau „găsesc eu ceva de gătit cu ele”, șansele să se strice și să ajungă la gunoi sunt mai mari.

De fiecare dată când mergi la magazin, fă-ți o listă cu ce trebuie să cumperi, dar și cu ce să NU cumperi. Uneori, avem impresia că anumite alimente sunt pe terminate, deci mai cumparăm, însă când ajungem acasă ne dăm seama că nu era nevoie. Iar asta duce din nou la stricarea alimentelor și aruncarea acestora.

Ce beneficii are sarea de Himalaya?

De asemenea, învață cum să depozitezi corect alimentele. De exemplu, orezul brun se păstrează mai bine la frigider, făina albă în cămară, cerealele în recipiente ce se pot închide etanș, strugurii și portocalele la frigider, însă pepenii sau piersicile nu se țin la rece.

Nu în ultimul rând, gătește mai puțin. Chiar dacă unele alimente nu se strică imediat, resturile de mâncare gătită nu ar trebui păstrate prea mult.

Tu cât de des arunci mâncarea?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.