Cum pastrezi fructele proaspete?

Dacă îţi place să mănânci fructe, dar nu ai suficient timp sau chef să faci zilnic cumpărături, cel mai probabil şi tu cumperi mai multe odată. Din păcate, uneori nu le mănânci destul de repede şi se strică. Pentru a evita acest lucru, trebuie să ştii cum şi unde să le păstrezi pentru a nu le arunca.

Dar, în primul rând, ai grijă ce fructe cumperi şi câte alegi. Nu face cumpărături pentru două săptămâni, pentru că vei arunca jumătate din ele. Împarte-le pe zile şi nu cumpăra mai multe decât vei consuma. De asemenea, nu le alege pe cele foarte coapte, decât dacă ştii că le vei mânca imediat.

5 superalimente verzi pe care trebuie sa le mananci mai des

Apoi, odată ajunsă acasă, nu spăla imediat fructele, pentru că se vor strica mai repede. Pune-le la locul lor şi spală-le înainte să le mănânci.

Acum, iată unde să ţii fructele pentru a nu se strica repede:

Merele se ţin într-un loc răcoros şi întunecat, cum ar fi cămara, dar le poţi pune şi la frigider.

Bananele se ţin la frigider. Chiar dacă vei observa cum coaja începe să se închidă la culoare, fructul va rămâne proaspăt. Dacă ai tăiat o parte din banană, pune folie de staniol peste restul fructului pentru a nu se strica în interior.

Totul despre fructele si legumele modificate genetic

Citritele (portocale, grapefruit-urile, lămâile, mandarinele) se ţin la frigider.

Kiwi, mango, avocado şi papaya se ţin la temperatura camerei până s-au copt complet, apoi le poţi pune la frigider pentru încă 2-3 zile.

Cireşele se ţin la frigider, dar este recomandat să le mănânci cât mai repede, pentru a nu-şi pierde aroma.

Strugurii se ţin la frigider.

Ce trebuie sa stii despre dieta raw vegan

Pepenii se ţin la temperatura camerei pentru a deveni mai dulci, apoi îi poţi păstra şi la frigider pentru încă 2-3 zile.

Ananasul se ţine la temperatura camerei, dar în niciun caz în soare, însă îl poţi pune şi la frigider, fie întreg, fie tăiat în felii sau cubuleţe.

Atunci când bagi fructele (şi legumele) la frigider, pune-le întâi într-o pungă de plastic perforată. În acest fel, umezeala este menţinută în interiorul pungii, dar fructele sunt aerisite suficient. În pungile neperforate se poate crea condens, iar fructele vor mucegăi.

Dacă ai rămas cu multe fructe şi îţi e teamă că se vor strica, fă o salată de fructe! Încearcă diferite combinaţii.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.