Cum ne rezervăm mai mult timp pentru sport?

Știm că uneori orele de la birou se prelungesc, că îndatoririle de mamă, soție, soră sau prietenă sunt prioritare și că nu mai ajungem la antrenamente atât de des pe cât ne dorim. Cu toate acestea, însă, este important să ne rezervăm momente de răsfăț, având grijă de corpul și mintea noastre. Pentru că ne dorim să te încurajăm să ai un stil de viață sănătos, să faci mișcare ori de câte ori ai ocazia și să te menții în formă, Amir Baban, Antrenor Personal și Instructor de Grup la World Class România, ne dă câteva sfaturi cu ajutorul cărora sportul va deveni parte din rutina ta.

Alege o sală de fitness cât mai aproape de casă sau de birou

Alegerea unei săli de antrenamente este foarte importantă pentru a te ajuta să îți atingi obiectivele. În plus față de profesionalismul și certificările antrenorilor, proximitatea este unul dintre motivele care îți influențează de cele mai multe ori decizia. Dar iată că antrenamentele nu au fost niciodată mai la îndemână pentru că World Class are începând cu sfârșitul lunii aprilie un nou membru: World Class București Mall. Clubul va fi integrat în categoria Bronze, ceea ce le oferă membrilor șansa de a accesa alte categorii de abonamente, dar și de a testa diverse programe potrivite pentru stilul lor de viață activ. O sală de fitness complet dotată cu echipamente de ultimă generație, aparate cardio performante, o zonă special dedicată antrenamentelor funcționale şi studiouri de aerobic și cycling – toate se numără printre beneficiile de care te poți bucura dacă alegi să te antrenezi în clubul World Class București Mall.

Alege momentul cel mai potrivit din zi pentru sport

Trebuie să știi că sportul te va energiza mai bine decât o cană de cafea. Dimineața este momentul cel mai bun din zi pentru a te pune în mișcare, fapt confirmat de mai multe studii și este modalitatea perfectă de a-ți începe ziua. Astfel, pe parcursului ei vei avea mai multă vitalitate și vei alege alimente sau shake-uri sănătoase în schimbul gustărilor savurate pe fugă. Dacă totuși nu ești o persoană matinală, World Class are soluția și te așteaptă la mișcare după ce termini cu jobul. Fie că este vorba de fitness, kickboxing sau alergare, desfășurarea unei activități sportive la finalul unei zile de lucru dificile poate reprezenta o modalitate bună de a reduce nivelul de stres.

Vino cu prietenii la antrenamente

Un alt sfat util pentru ca tu să faci primii paşi spre o rutină sănătoasă ar fi să vii la sală împreună cu cineva drag. Ştim cu toţii cât de importantă este încurajarea pentru un plus de energie şi motivaţie. În plus, totul este mai distractiv alături de prietenii tăi. O să râdeți, o să vă relaxați și, mai mult decât atât, o să poți îmbina utilul cu plăcutul. Organizează-te, coordonează-i și mergeți să faceți sport împreună. Mai mult, dacă alegi să te antrenezi cu un prieten, vei fi bucuros să celebrezi progresul alături de cineva care ți-a fost alături la fiecare kilometru parcurs pe bandă.

Creează-ți singur un plan sau lasă profesioniștii să se „ocupe” de acest detaliu

Înainte să mergi la antrenament, setează-ți obiectivele pentru a avea un antrenament intens si eficient. Îți poți pregăti „planul de luptă” acasă, pe drumul spre sală sau chiar în timpul încălzirii. Dacă ești totuși la început de drum și ai nevoie de îndrumare, World Class îți pune la dispoziție o echipă de experți care te va ajuta să treci cu succes peste trac-ul specific unei noi provocări.

Cum bine știm, sportul contribuie la o mai bună funcționare a organismului și aduce numeroase beneficii atât minții, cât și corpului. Indiferent de câte lucruri ai de bifat pe lista de “To Do” trebuie să dedici constant câteva minute activității fizice pentru a te bucura de avantajele unui stil de viață echilibrat.

Mănâncă sănătos, hidratează-te și fă mișcare, iar corpul îți va fi recunoscător!

#BeHealthy

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre Pilates, sportul preferat al vedetelor

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.