Cum ne afecteaza hormonii de-a lungul lunii

Pentru bărbaţi, problema PMS-ului este un mit inventat de femei pentru a avea o scuză perfectă pentru a-i putea cicăli şi bate la cap, dar nu este deloc aşa. Dacă iubitul tău mai are ȋncă ȋndoieli privind existenţa sindromului premenstrual, dă-i link-ul acestui articol pentru a se lămuri pe deplin asupra felului ȋn care corpul unei femei este influenţat de activitatea hormonală de-a lungul lunii.

Săptămâna ȋn care ai menstruaţie, una de calm
Nu vom menţiona nimic (ȋncă) despre tragica şi dramatica săptămână de dinaintea menstruaţiei, când orice femeie se transformă ȋntr-un zmeu cu două capete pentru că din punct de vedere hormonal, prima săptămână a unei luni ȋncepe cu menstruaţia.Astfel, dacă te-ai speriat ȋn trecut privind migrenele care apar ca prin minune ȋn primele zile de ciclu, stai liniştită, este ceva normal. La fel sunt şi stările de uşoară depresie sau de tristeţe. Aceste simptome se datorează nivelului scăzut de estrogen.

Zilele de menstruaţie sunt unele liniştite şi perfecte pentru a lâncezi ȋn pat şi a te relaxa, asta dacă poţi şi nu suferi de dureri. Ȋn caz de durere, “tratază-te” cu o sticlă de apă caldă pusă ȋntr-o şosetă şi ţinută ȋn zona genitală – face minuni, este mai ceva ca un calmant.

Imediat după ce a ȋnceput sângerarea, creşte producţia hormonului calmului, serotonina, aşa că vei fi o drăguţă. De asemenea, numără şapte zile de la prima zi a menstruaţiei pentru că atunci este momentul perfect pentru a-ţi controla sânii – ţesutul mamar este foarte moale ȋn această zi.

Cea de-a doua săptămână, de energie
Fă curat ȋn casă, la birou, ȋn viaţă, pentru că este momentul perfect s-o faci. Nivelul hormonilor estrogen şi testosteron este maxim, aşa că vei avea mintea mai clară, dar şi mai multă forţă fizică.

De asemenea, este momentul perfect pentru a te epila pentru că centrii durerii nu sunt atât de activi, dar şi să-ţi cumperi un parfum pentru că simţul mirosului este foarte puternic ȋn această săptămână, ca să nu mai menţionăm faptul că cele mai bune partide de sex le vei avea ȋn această perioadă a lunii, când eşti cu mare chef.

Cea de-a treia săptămână, perfectă pentru sală
Nu este o săptămână prea bună pentru sex pentru că ai un nivel scăzut al hormonului progesteron ȋn sânge şi din aceeaşi cauză nu ai chef să faci nimic altceva ȋn afară de a dormi dusă sau de a lâncezi ȋn pat.

De asemenea, ovulezi şi s-ar putea să te trezeşti cu mai multe “erupţii” pe piele. Super-pont: Ȋn această săptămână arzi cu 35% mai multe grăsimi decât ȋn mod normal, astfel că este momentul perfect pentru a te pune ȋn mişcare la sală.

Cea de-a patra săptămână. Păzea, vine PMS-ul!
Ȋn această săptămână, nivelul hormonilor estrogen, testosteron şi progesteron scad veritiginos şi se creează un haos hormonal care afectează producţia de serotonină, de acolo stările de iritare, depresia, dramatismul, mâncatul ȋn exces, etc.

Tratează-te cu ulei esenţial de lavandă (aplică-l la tâmple) pentru a te calma şi a dormi bine, o mare problemă ȋn această perioadă.

Nu te epila ȋn această săptămână sau pensa pentru că centrii durerii lucrează la capacitate maximă şi vei simţi totul cu mult mai intens.

Cum poti preveni simptomele premenstruale?

 

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise