Cum îți recapeți silueta după naștere

COSMO îți prezintă 5 feluri în care îți poți recupera silueta după naștere fără prea mare bătaie de cap și într-un mod sănătos.

Felicitări, tocmai ai dat naștere unui nou omuleț! Ești plină de dragoste și fericire, iar doctorul ți-a dat liber la exerciții și recăpătarea siluetei. Cu toate acestea, de unde să începi? Toate celebritățile care au dat naștere fac totul să pară atât de ușor! COSMO a selectat pentru tine 5 lucruri pe care ar trebui să le ții minte atunci când îți începi călătoria în recăpătarea corpului tău.

Nu te abține de la nimic

Poate cel mai rău lucru pe care poți să îl faci este să îți alegi o dietă care îți interzice toată mâncarea. Da, probabil o să reziști vreo 2 săptămâni cu piept de pui la grătar și legume fierte, dar te asigur că la un moment dat o să ai poftă și de un burger. În loc să încerci să te abții sau să mănânci când nu te vede nimeni, recunoaște faptul că ți-e poftă de ceva nesănătos și din când în când mai tratează-te și cu o masă care să nu respecte dieta!

Citește și: 5 obiceiuri pentru o alimentație mai sănătoasă

Ține minte că o să dureze

Dacă tu crezi că atunci când o să te obișnuiești cu dieta post-natală kilogramele o să dispară, va trebui să te mai gândești o dată. La fel cum kilogramele nu s-au pus peste noapte, nici nu vor dispărea peste noapte. Este important doar să ai răbdare și să fii perseverentă, iar rezultatele vor apărea la momentul potrivit!

Nu te apuca de cele mai grele exerciții din prima

Nu uita că tocmai ai avut un copil. În loc să încerci să alergi la fel de mult cât alergai înainte de copil, încearcă să vezi cum doar o treime din fostele tale exerciții te ajută. Astfel, nu o să te supra-obosești și te vei întoarce la nivelul dorit de fitness cât ai spune „pește”. Și hey, mai bine lucrezi puțin și fără febră musculară, decât să te trezești după prima zi de exerciții că nici nu te poți ridica din pat, nu?

Citește și: Rețete pentru o cină sănătoasă

Doar alăptând nu o să slăbești

Dacă ai auzit că alăptatul îți va scădea greutatea miraculos, ar trebui să te gândești de două ori înainte să asculți alți oameni. Da, este adevărat că alăptatul în sine poate consuma până la 500 de calorii pe zi, dar depinde foarte mult și ce mănânci tu. Să alăptezi e sănătos, dar nu ar trebui folosit ca singura metodă de slăbire (pentru că o să ai o mare dezamăgire!).

Nu renunța

Poate cel mai bun sfat este acela de a persevera chiar dacă situația nu arată tocmai bine. Nu te supăra că nu ai pierdut 5 kilograme în prima săptămână și nu uita faptul că dacă ai o alimentație sănătoasă și o viață activă, aceste lucruri se văd în timp. Așa că nu te impacienta și permite-i corpului tău să se adapteze la un nou stil de viață (acela de mămică!)

COSMO îți urează succes și bine ai venit în lumea mămicilor! Folosește și tu aceste sfaturi pentru a-ți recăpăta silueta după naștere.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.