Cum iti mentii vaginul sanatos?

 

De la duşuri până la evitarea unui examen anual, există o grămadă de concepţii greşite despre ce trebuie să faci pentru a avea un vagin sănătos. Având în vedere că este una dintre cele mai importante părţi ale corpului feminin, COSMO ţi-a pregătit câteva lucruri pe care trebuie să le ştii despre el.

Foloseşte un prezervativ

Cu siguranţă ştii că trebuie să foloseşti prezervative, dar o faci de fiecare dată când faci sex? Din păcate, multe femei consideră că ele sigur nu o să rămână gravide şi sigur nu vor lua nicio boală cu transmitere sexuală. Totuşi, doar în România mii de adolescente devin mame anual, iar ţara noastră se află pe primele locuri din Europa la numărul infecţiilor de sifilis şi al cazurilor de gonoree.
 
Dacă nu aveai destule motive să foloseşti un prezervativ, află că un nou studiu a arătat că folosirea prezervativelor păstrează PH-ul la un nivel potrivit, astfel încât bacteriile bune să poată supravieţui. Acest lucru este important pentru că bacteriile respective te protejează de diferite infecţii.
 

Poartă lenjerie de bumbac

Când vine vorba de lenjerie intimă, vaginul tău are o preferinţă: bumbacul. Acesta este şi motivul pentru care multe lenjerii au o bucăţică de bumbac în acea zonă. Acest material permite zonei să respire şi absoarbe umezeala. Iar dacă vrei ca vaginul tău să aibă suficient aer, poţi chiar să nu porţi chiloţi când eşti singură acasă sau când dormi.
 

Antrenează-l

Nu doar abdomenul şi fesele trebuie lucrate, ci şi vaginul! Exerciţiile Kegel sunt uşor de făcut în orice moment al zilei, întăresc muşchii pelvieni şi te ajută să ai orgasme mai puternice. De asemenea, îţi vei putea controla mai uşor vezica urinară. Citeşte aici mai multe despre exerciţiile Kegel.
 

Fă-ţi examenul anual

Poate crezi că dacă nu ai niciun simptom al vreunei boli şi nu eşti însărcinată, nu ai niciun motiv să te duci la ginecolog. Greşit! Este important să facem controale de rutină pentru a fii sigure că totul e ok acolo jos.
 

Nu te spăla foarte des

Vaginul are capacitatea de a se curăţa singur, deci nu exagera cu duşurile. Diferite studii au arătat că produsele de igienă intravaginală cresc riscul infecţiilor şi bolilor inflamatorii pelviene.
 

Ai grijă cu săpunul

Produsele de igienă foarte parfumate sunt grozave, dar nu îşi au locul în zona ta genitală. Săpunul poate usca zona delicată din jurul vulvei şi, în plus, nu este nevoie decât să clăteşti bine vaginul cu apă călduţă. Dacă nu te simţi confortabil să nu foloseşti deloc săpun, încearcă unul simplu, blând, fără miros.
 
Tu îţi menţii vaginul sănătos?

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.