Cum iti convingi iubitul sa tineti o dieta impreuna

Atunci când începem o dietă este important să nu cădem pradă ispitei de a trişa. Pentru multe persoane acest lucru poate fi destul de dificil, în special dacă locuiesc cu cineva care, deşi le susţine, nu ţine aceaşi dietă.

Este recomandat ca atunci când vrei să îţi schimbi alimentaţia, să faci curăţenie în bucătărie pentru a scăpa de mâncărurile la care ai decis să renunţi, însă nu poţi face acest lucru dacă stai cu iubitul. Din acest motiv, poate vrei să încerci să îl convingi să ţină şi el o dietă… dar cum faci asta?

Cum sa te descurci ca singura vegetariana din familie

În primul rând, trebuie să ai grijă cum îl abordezi. Nu este corect faţă de el să îl obligi să ţină o dietă doar pentru ca ţie să îţi fie mai uşor. Explică-i motivele pentru care ai decis să îţi schimbi alimentaţia şi concentrează-te pe anumite aspecte care l-ar interesa şi pe el. Indiferent dacă ţii un regim vegetarian din dragoste pentru animale, dieta X pentru fii mai sănătoasă sau dieta Y pentru a da jos câteva kilograme, dacă vrei ca el să ţi se alăture este nevoie să vrea cu adevărat, nu să fie obligat.

Apoi, stabiliţi nişte obiective clare şi realiste care să vă motiveze pe amândoi. Dacă mâncaţi zi de zi carne şi decideţi să fiţi vegetarieni, poate că vă va fi greu să renunţaţi dintr-o dată. La fel şi în cazul mâncărurilor nesănătoase de tip fast food. Pentru început, puteţi renunţa la câte un aliment pe săptămână sau să ţineţi dieta o zi pe săptămână, apoi două, apoi trei şi aşa mai departe.

Dacă vrei să ţineţi o dietă pentru a da jos kilogramele în plus, nu vă gândiţi că veţi slăbi 20 de kilograme în două luni, pentru că veţi fi demoralizaţi când nu veţi reuşi. În schimb, stabiliţi un obiectiv foarte uşor de realizat, care vă va motiva mai mult – 3 kilograme în prima lună, de exemplu.

Cum te motivezi sa mergi la sala dupa munca?

De asemenea, trebuie să ai răbdare cu el. Poate că tu îţi poţi schimba obiceiurile peste noapte, însă asta nu înseamnă că şi lui îi va fi uşor. Nu îl stresa prea mult şi nu te supăra dacă nu ţine pasul cu tine. În schimb, răsplătiţi-vă unul pe celălalt atunci când vă descurcaţi bine.

În plus, nu uita de importanţa sportului! Dacă vreţi să ţineţi o dietă pentru a slăbi, nu ajunge doar să vă schimbaţi obiceiurile alimentare. Ieşiţi împreună la alergat sau cu rolele, mergeţi împreună la sală sau… faceţi mai mult sex – e plăcut şi ardeţi destul de multe calorii.

Tu ai ţinut vreodată o dietă împreună cu iubitul? Ce sfaturi ai avea pentru tipele care vor să îl convingă pe iubitul lor să li se alăture?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.