Cum îți afectează zahărul productivitatea

Oricine știe două lucruri despre zahăr: 1. acesta se găsește în aproape orice produs alimentar și 2. cauzează obezitate și numeroase alte probleme de sănătate. Însă știai că zahărul îți poate afecta și productivitatea?

Consumul de zahăr are un efect negativ asupra corpului nostru, iar asta include și performanța mentală. Acest lucru are un impact asupra sarcinilor noastre zilnice, deci ne poate afecta și productivitatea la job. Un studiu publicat în 2013 a arătat că problemele de sănătate legate de zahăr sunt un factor care duce la nemulțumirea angajaților, iar 13% dintre aceștia nu sunt capabili să își mențină concentrarea în timp.Zahărul, un pericol ascuns

Problema principală legată de zahăr este aceea că deseori nu ne dăm seama când îl consumăm. Este clar că o felie de tort conține zahăr, însă zeci de produse alimentare au zahăr adăugat, iar cei care nu citesc cu atenție etichetele nu își dau seama.

Citește acest articol pentru mai multe informații despre unde se ascunde zahărul.

Ce e de făcut?

Dependența de zahăr este o problemă reală, care nu ar trebui trecută cu vederea. Reducerea consumului de zahăr este o provocare fizică și mentală, însă efortul merită pe termen lung. Încearcă să reduci treptat consumul de zahăr – în acest fel, organismul tău nu va avea un șoc și îți va fi mai ușor să renunți la zahăr.

 

Citește și: Cum să elimini consumul de zahăr 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.