Cum îți afectează poluarea sănătatea pielii

Poluarea îți poate afecta sănătatea generală, inclusiv modul cum arată pielea ta. COSMO a discutat cu un dermatolog pentru a afla mai multe detalii.

Oricine își dorește să aibă o piele sănătoasă și frumoasă: fără pete, fără acnee, fără riduri, luminoasă, elastică și catifelată. Din păcate, poluarea poate avea efecte devastatoare asupra sănătății pielii.

Citește și: Îngrijirea pielii după un sezon de expunere la soare 

Dr. Justine Hextall, dermatolog consultant de la Harley Medical Group, ne dă mai multe detalii:

Dacă sari peste curățarea feței la finalul zilei, permiți particulelor de poluare să îți penetreze pielea. Aceste particule sunt de 10-20 de ori mai mici decât dimensiunea porilor, ceea ce le permite să ajungă în straturile mai profunde ale pielii. Aici, pot cauza inflamații, deshidratare, dar și reacții la nivel celular, care duc la pierderea elasticității și a fermității. Noaptea, când pielea se regenerează, este momentul perfect să aplicăm pe ten un serum anti-oxidant.

Citește și: Dieta vegană îți poate înfrumuseța tenul 

Radicalii liberi pot declanșa apariția acneei și a ridurilor. Radicalii liberi sunt molecule care elimină electronii din celulele sănătoase ale pielii. Aceștia pot cauza inflamații, care pot duce la acnee, rozacee și pigmentarea pielii. De asemenea, descompun colagenul și elastina, iar asta duce la apariția ridurilor.

Calitatea aerului are un impact și asupra apei. „Ca dermatolog, mi se pare că cel mai mare efect asupra pielii în are calitatea apei folosite”, spune Dr. Hextall. Dacă apa este poluată în acest fel, pielea se poate usca și irita.

Expunerea la aer murdar poate face pielea să arate mai uscată și obosită. Odată ce bariera pielii devine uscată, hidratarea este mai greu de obținut, iar șansele să apară iritații și infecții sunt mai mari. Acest tip de piele poate fi descrisă ca sensibilă.

 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Dusty Baxter-Wright)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.