Cum îți afectează obiceiurile culinare frumusețea sânilor

Suntem sigure că vrei să îți păstrezi sănătatea sânilor, la fel ca orice altă femeie. Pentru a face asta, e necesar să ai grijă la obiceiurile culinare, pentru că acestea îți pot afecta sânii mai mult decât crezi!

Sânii frumoși și sănătoși se mențin și cu ajutorul alimentației sănătoase, iar anumite obiceiuri culinare ar trebui evitate cu orice preț. Iată despre ce e vorba:Efectul yo-yo al dietelor

Efectul yo-yo este cel mai neplăcut lucru prin care poți trece după ce ai terminat o dietă, în general una rapidă. După ce ai terminat dieta cu succes, revii la obiceiurile alimentare dinainte, iar kilogramele care au dispărut ca prin magie apar la fel. Te apuci din nou de o dietă, o duci la capăt, te îngrași din nou… și tot așa.

Din păcate, efectul yo-yo îți afectează și sânii, pentru că le reduce fermitatea. Pe scurt, țesutul conjunctiv se întinde, iar sânii se lasă.

Citește și: Cum să eviți efectul yo-yo dupa dietă

Consumul de grăsimi

Acestea afectează în special femeile aflate la menopauză, dar nu numai. Dacă obișnuiești să consumi cantități mari de grăsimi animale (cel mai mult din carne roție și lactate), te expui unui risc major de a dezvolta cancer mamar. Mare atenție, deci!

Citește și: Detoxifierea: diete de detoxifiere și sfaturi utile 

Consumul de alcool

Și alcoolul poate avea același efect ca grăsimile. Se crede că două băuturi pe zi pot amplifica riscul de a face cancer mamar, deci fă tot posibilul să bei alcool doar „la ocazii”.

Consumul de cofeină

Consumul de cofeină contribuie la creșterea sensibilităților sânilor, una dintre neplăcerile întâlnite la sindromul pre-menstrual. Cofeina se găsește în special în cafea, ceai negru și verde, sucuri răcoritoare, energizante, băuturi pentru sportivi și ciocolată. Evită-le în special înainte de menstruație!

Citește și: Ce alimente să eviți înainte de culcare

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.