Cum functioneaza dieta MAYO?

 

Înainte de a te apuca de orice fel de regim, este înţelept să înveţi puţin despre originile sale. Unele diete sunt născute după cercetări solide, iar unele sunt doar ideile cuiva de se îmbogăţi prin promisiuni care nu pot fi îndeplinite. 

Când vine vorba de dieta Mayo, numele din spate este cel al unei dintre cele mai respectabile organizaţii medicale din lume. Clinica Mayo aduce împreună medici, cercetători şi experţi medicali pentru educaţie, cercetare şi tratament. A fost fondată în 1863 şi a tratat 6 milioane de oameni până în prezent. Este un semn bun faptul că dieta Mayo poartă numele acestei clinici deoarece acest lucru denotă faptul că experţii au dezvoltat această dietă prin cercetare şi experienţă iar clinica nu şi-ar risca reputaţia dacă nu ar fi sigură de rezultate.

Cum funcţionează dieta Mayo

Dieta Mayo nu este doar un regim, ci şi un stil de viaţă. Ea nu ne încurajează numai spre alimente mai bune, ci şi spre un stil de viaţă mai sănătos. Chiar dacă există două stadii ale acestei diete, nu este un regim care are cicluri repetitive (de genul „6 săptămâni da, una nu”). Vei avea parte de un stadiu de două săptămâni de „lose it” (pierde-o) şi cea de-a doua etapă, „live it” (trăieşte-o).

În primele două săptămâni, poţi pierde 5 kilogame. Cum? Trebuie să elimini 5 obiceiuri proaste din viaţa ta:

  • Luarea meselor în faţa televizorului.
  • Luarea de gustări care presupun orice altceva în afară de fructe şi legume.
  • Consumul excesiv de carne.
  • Consumul excesiv de alimente ce conţin zahăr.
  • Mesele la restaurant (dacă acest lucru implică încălcare uneia din regulile de mai sus).

Cel care ţine regimul trebuie să înlocuiască aceste obiceiuri proaste cu 5 obiceiuri sănătoase:

  • Mişcarea şi exerciţiile.
  • Micul dejun consistent.
  • Consumul de multe fructe şi legume.
  • Consumul de cereale integrale.
  • Consumul de grăsimi sănătoase, cum ar fi cele mono-saturate.

După trecerea primelor două săptămâni, este momentul pentru cea de-a două etapă care trebuie adoptată permanent. În această fază, cel care ţine regimul trebuie să îşi menţină greutatea prin respectarea piramidei alimentelor oferită de clinica Mayo şi prin exerciţii fizice, cel puţin 30 de minute zilnic. 

Dieta Mayo oferă multe avantaje comparativ cu o mulţime de alte diete. Spre exemplu, dieta Mayo acoperă toate categoriile de mâncăruri, ceea ce înseamnă că nu ai restricţii de la anumite tipuri de mâncare de care ţi s-ar face lehamite la un moment dat. În al doilea rând, mâncărurile din această dietă sunt disponibile în orice magazin şi la preţuri foarte accesibile.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.