Cum funcționează cupele menstruale?

Din ce în ce mai multe femei încep să folosească cupele menstruale. Iată tot ce trebuie să știi despre aceste dispozitive care pot înlocui absorbantele și tampoanele interne.

Cupele menstruale devin din ce în ce mai populare și pe bună dreptate: nu doar că sunt prietenoase cu mediul, dar sunt și cele mai potrivite pentru femeile cu un flux menstrual abundent.

Cum sa scapi de problemele din timpul menstruatiei

Cupa menstruală este, așa cum indică și numele, o cupă. Este fabricată din silicon medicinal și se introduce în vagin, asemenea unui tampon intern. A devenit atât de îndrăgită de femeile din toată lumea din cel mai simplu motiv: poate colecta cu până la 3 ori mai mult lichid!

Cum se utilizează cupa menstruală?

În primul rând, este necesar să o dezinfectezi – acest lucru se face atât la prima folosire, cât și la următoarele menstruații. Poți alege să o fierbi în apă sau să o sterilizezi cu soluții folosite și pentru sticlele bebelușilor, pe care le găsești la farmacie.

Ce greșeli faci când folosești tampoane

Apoi, cel mai simplu este să te pui pe vine, pentru a-ți fi cât mai ușor să o introduci în vagin. Cupa se pliază cu o mână, apoi se introduce în vagin. Ai grijă ca acum să fie complet deschisă!

Este recomandat să o scoți la 4-6 ore dacă ai un flux abundent, la 8-10 ore dacă ai un flux moderat sau la 10-12 ore dacă ai un flux redus. După primele zile îți vei da seama cât de des trebuie să o golești. Bineînțeles, de fiecare dacă când faci acest lucru trebuie să te speli pe mâini înainte și după.

Cupa menstruală se spală simplu, cu apă și un săpun delicat. Ai grijă să o clătești foarte bine!

Ce trebuie sa stii despre sindromul socului toxic

Primele dăți când folosești o cupă menstruală, este recomandat să porți și un absorbant – în cazul în care cupa nu a fost poziționată foarte bine, pentru a preveni accidente neplăcute.

Nu în ultimul rând, cupele menstruale sunt foarte ieftine, comparativ cu absorbantele și tampoanele interne. Prețul unei cupe menstruale este de aproximativ 100 lei, în funcție de unde o achiziționezi.

Tu ai încercat să folosești cupe menstruale? Dacă nu, ce te-a oprit să o faci?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.