Cum aplici corect un autobronzant

Expunerea îndelungată (chiar și cu protecție solară) la soarele puternic poate afecta gras sănătatea, însă garanția unui bronz uniform, intens și natural poate fi de multe ori o motivație mai puternică. Dar dacă l-ai putea obține peste noapte? Nu sub razele lunii, ci cu un autobronzant…

PASUL 1: EXFOLIEREAFă-ți mai întâi un ușor periaj uscat, pentru a descuama celulele moarte, folosește apoi lufa pe pielea udă, la duș, și aplică un produs pe bază de acizi alfa-hidroxizi (orice exfoliant cu conținut de acid glicolic, acid malic, acid tartaric, acid lactic sau acid citric), care să dizolve și cele mai discrete urme de piele uscată, scoțând la iveală țesut sănătos, care se va colora uniform. Dacă nu faci asta, porțiunile cu celule moarte vor absorbi autobronzant și vei avea diferențe mari de nuanță la nivelul pielii.

PASUL 2: HIDRATAREA

Cel mai bun moment pentru a-ți hrăni pielea este imediat după duș. Cu alte cuvinte, ar trebui să aplici o loțiune super-hrănitoare pe pielea umedă, iar apoi să îndepărtezi urmele de apă prin tapotarea cu prosopul. Apoi vei aștepta minim un sfert de oră pentru ca loțiunea să se absoarbă și o vei reaplica în zonele cu piele subțire precum articulațiile. Insistă în locurile ferite natural de soare, precum gâtul, dosul mâinilor, spatele genunchilor, glezne, etc., unde pielea este mai albă și riscă să capete o nuanță portocalie după aplicarea autobronzantului. Nuanța rezultată nu va fi uniformă, însă nici atunci când te bronzezi la soare nu ai o nuanță egală peste tot.

PASUL 3: BRONZAREA

Întinde o cremă sau un gel autobronzant peste tot, masând cu mișcări circulare fiecare zonă în parte, apoi lasă să se usuce 10-15 minute. Refă apoi tot traseul cu un  spray autobronzant, pe care să-l aplici de la o distanță de aproximativ 15 cm de corp, cât se poate de uniform. Îndată ce se usucă (foarte repede, adică), aplică un ulei de corp – un fel de lac pentru bronz – și  masează-ți bine pielea, până ce se absoarbe, apoi tamponeaz-o cu șervețele, pentru a te putea îmbrăca (evită hainele mulate).

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.