Cum am descoperit adevăratul răsfăţ la Cenvaree Spa

Am intrat desculţă, păşind uşor, să nu fac zgomot. Liniştea locului, asemănător unui sanctuar, mă îndemna să las în urmă orice supărare sau motiv de nelinişte şi să fiu calmă. Îmi planificasem să dedic trei zile tratamentelor şi acum doream să aflu oferta spa-ului şi ce mi s-ar potrivi.

 

Cenvaree Spa, un colţ de paradis

 

Cenvaree Spa de pe Koh Chang (Insula Elefantului în traducere), Thailanda, se află într-un peisaj de vis: în resortul Centara Tropicana, în mijlocul palmierilor şi al vegetaţiei exotice. Relaxarea începe încă de la intrare, unde eşti întâmpinată cu o băutură aromată şi răcoritoare şi un prosop parfumat pentru faţă.

Pentru început, stabileşti împreună cu dna Preme, managerul Cenvaree Spa, un program personalizat (în funcţie de starea de sănătate, vârstă şi ceea ce-ţi doreşti). Apoi, completezi un formular cu problemele de sănătate pe care le ai, cu punctele sensibile şi zonele pe care doreşti să se insiste. Odată formalităţile încheiate, traversezi un spaţiu cu mici piscine şi o canapea aşezată la umbră unde, la final, vei savura o ceaşcă de ceai de ghimbir, şi te îndrepţi spre camerele de masaj.

 
Discreţia şi graţia personalului mă îndeamnă să adopt aceeaşi atitudine. Personal este prea mult spus. De fiecare dată mă întâmpină şi mă conduce, în tăcere, persoana care va avea grijă de mine. Niciodată nu văd adunate mai multe angajate, nu aud discuţii sau râsete. În afară de nişte picuri de apă şi de clipocitul apei din piscine nimic nu tulbură liniştea acestui loc.

Am stabilit un program de trei zile, în fiecare dintre ele urmând să petrec la spa  între două ore şi două ore jumătate. În aceste trei zile m-am încredinţat mâinilor puternice şi tehnicii impecabile a tinerei Tai (23 de ani) care mi-a făcut masaj thailandez, masaj pentru picioare, mi-a aplicat scrub şi comprese fierbinţi pentru relaxare. În ultima zi, am cunoscut-o pe Ying care aproape m-a adormit în timpul unui masaj facial extremde odihnitor şi revigorant.

După această experienţă de pe Koh Chang, prima dar sper că nu ultima, dacă vei avea vreodată răgazul a trei zile de răsfăţ dedicate doar ţie, îţi recomand următorul program:

Ziua 1: scrub pe tot corpul şi apoi aplicarea de loţiune hidratantă + masaj thailandez

  • Un tratament pentru tinereţea şi fermitate, excelent pentru piele, util în special înainte de a merge la plajă
  • Exerciţii de stretching şi presopunctură eficientă

Ziua 2: comprese fierbinţi cu ierburi, pentru relaxare musculară + masaj pentru picioare

  • Dacă ai dureri musculare şi te simţi anchilozată

Ziua 3: tratament facial (curăţat, hidratat, aplicat mască, masaj) + masaj thailandez

  • Un tratament facial este întotdeauna binevenit.
  • Exerciţii de strectching şi presopunctură eficientă

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.