Cum alegi crema antirid in functie de tipul de ten

Momentul apariţiei primelor riduri diferă de la o persoană la alta. Nimeni nu poate să-ţi spună clar: „La vârsta cutare, e cazul să începi să foloseşti crema antirid”. La cei mai mulţi oameni, primul rid care apare este cel de expresie de pe frunte, care îşi face apariţia în jurul vârstei de 15 ani. Totuşi, dermatologii susţin că până pe la 30 de ani, utilizarea de creme cu protecţie solară şi evitarea fumatului (obicei care inhibă producţia de colagen, substanţa ce menţine elasticitatea pielii) sunt suficiente pentru a împiedica ridarea prematură.

Folosirea de produse antirid la 20 de ani e considerată inutilă, deoarece la această vârstă pielea este perfect capabilă să se auto-repare şi să-şi menţină colagenul fără ajutor suplimentar. Asta în cazul ideal în care nu fumezi, mănânci sănătos şi foloseşti creme cu FPS. Altfel, e foarte posibil că primele riduri să apară la 20 de ani, mai ales că după această vârstă producţia de colagen devine inevitabil mai lentă în fiecare an.Ce tip de ten ai şi cum să îl îngrijeşti

Cel mai bine e să începi să foloseşti creme antirid de îndată ce observi că primele riduri şi-au făcut apariţia pe faţa ta. Iar primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îţi alegi crema antirid în funcţie de tipul de ten.

Ten uscat

Tenul uscat e cel mai predispus la ridare şi iritare, prin urmare are nevoie de o cremă antirid care să conţină protecţie solară şi antioxidanţi care să protejeze tenul de efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete. Ce trebuie să eviţi sunt cremele cu substanţe exfoliante, deoarece acestea pot foarte uşor irita tenul uscat.

Ten gras

Din cauza excesului de sebum, tenul gras are un aspect lucios şi uleios, prin urmare are nevoie de o cremă antirid care să reducă sebumul, dar să n-o usuce, distrugându-i astfel elasticitatea. Caută produse cu antioxidanţi şi factor de protecţie solară şi evită să aplici crema antirid pentru ten gras în jurul ochilor.

Ten mixt

Tenul mixt este atât uscat, cât şi gras, în funcţie de zona feţei: la nivelul frunţii, bărbiei şi nasului (aşa-numita „zonă T”), pielea este grasă; în restul feţei, uscată. O astfel de piele trebuie îngrijită cu produse destinate tenului uscat, având în vedere că cea mai mare parte a feţei este uscată. Tenul mixt se irită uşor, aşadar evită cremele antirid cu substanţe acide, precum AHA – acizi alfa-hidroxi (mai exact acid glicolic, citric, malic, tartaric şi lactic).

Acizii cosmetici – aliaţii tenului radios

Iată ce ingrediente trebuie să se regăsească, individual sau combinate, într-o cremă antirid cu adevărat eficientă:

  • Antioxidanţi – aceste substanţe luptă împotriva radicalilor liberi care cauzează îmbătrânirea pielii şi sunt benefice pentru orice tip de ten. Din această categorie fac parte vitaminele A, C şi E, oligo-elementele (zinc, seleniu, siliciu) şi extractele din plante şi alge (extract de ceai verde, de sâmburi de struguri etc.). Crema ta antirid trebuie să conţină măcar una dintre aceste substanţe.
  • Vitamina A – acest puternic antioxidant care ajută la reducerea ridurilor este întâlnit în cremele antirid sub formă de retinol, un derivat mai puţin agresiv cu pielea. Acesta stimulează regenerarea celulară şi contribuie la netezirea liniilor fine. Cremele cu retinol pot fi folosite începând chiar de la 20 de ani, ca măsura preventivă împotriva ridării premature.
  • AHA – acizii alfa-hidroxi se regăsesc în citrice, struguri şi trestia de zahăr, şi au proprietăţi exfoliante care elimină celulele moarte ale epidermei şi hidratează tenul, lăsându-l strălucitor, fin şi suplu. Cremele cu AHA nu sunt indicate pentru tenul mixt sau prea sensibil la acţiunea razelor ultraviolete.
  • Filtre solare – orice cremă antirid care se respectă trebuie să asigure protecţie împotriva razelor UV. Caută aşadar ingrediente precum vitamina E, vitamina C, caroten şi oligo-elemente.

Nu uita! Oricât ar fi de puternice ingredientele antirid, ele nu te pot proteja de riduri dacă tu ai un stil de viaţă nesănătos. Trebuie să ai grijă să te demachiezi zilnic, dimineaţa şi seara, să nu te expui abuziv la soare şi să mănânci sănătos, în special alimente bogate în antioxidanţi precum fructe, legume şi ulei de măsline.

Top 6 alimente împotriva apariţiei ridurilor

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise