Cu tălpile goale…

Nimic nu-i mai plăcut decât senzația de după un ritual dedicat pielii picioarelor! Parcă pășești pe un nor…

Te suportă mai bine de 12 ore pe zi, înghesuite în încălțări incomode și sunt oarecum neglijate o jumătate de an, iar acum ai vrea ca picioarele tale să arate impecabil, demne de prețioasele sandale recent achiziționate.

Dar presiunea la care greutatea corpului ne supune tălpile face pielea să devină uscată, să se îngroașe și să crape, iar alte situații comune, precum mersul desculț pe pardoseli dure, încălțările strânse, dar și aerul uscat combinat cu temperaturi extreme, agravează problema.

Deseori, situația se poate complica suplimentar, atunci când – de obicei în sezonul cald, apar eczeme, psoriazis sau infecții fungice, care se pot extinde și la unghii.

Direct la sursă

Straturile de celule moarte sunt mediul propice pentru formarea crăpăturilor, iar eliminându-le prin exfoliere regulată, teoretic scapi și de problema călcâielor uscate și crăpate (săpunurile și gelurile de duș pot conține ingrediente dure, care deshidratează pielea, iar aerul uscat din locuință poate contribui destul de mult — n-ar strica să-ți procuri un umidificator de aer).

Este important, totodată, să folosești accesorii delicate pentru a-ți „pili” bătăturile; deși poate fi tentant să încerci să scapi de pielea uscată cu un instrument ce seamănă a răzătoare de brânzeturi, acestea nu fac decât să favorizeze crăparea pielii, afectând inclusiv stratul de piele sănătoasă.

În schimb, pilele sau aparatele cu capete abrazive fine lasă pielea netedă și suplă, chiar dacă va fi necesar să dedici mai mult timp acestei operațiuni.

Citește și: Cele mai populare mituri despre dietele pentru slăbit…

Suplimentar, poți folosi o formulă pe bază de uree — ajută la infiltrarea umidității în piele, exfoliind delicat călcâiele, sau un produs cu acid salicilic, același ingredient pe care te bizui pentru a-ți exfolia tenul sau corpul.

De departe cel mai eficient produs pentru a îndepărta celulele moarte sunt, însă, șosetele exfoliante, care sunt extrem de eficiente după un sezon în care ai sărit peste pedichiură.

Evaluează corect

Călcâiele sunt supuse uscării, dar deseori, aspectul acestora te poate induce în eroare. Pentru că deși arată ca și cum ar fi vorba de piele deshidratată, albicioasă și aspră, poate fi vorba de o infecție fungică (mai ales dacă porți ciorapi sintetici și încălțări care mențin un mediu umed în interior, favorizând înmulțirea bacteriilor.

Iar un prim indiciu în acest sens ar putea fi mirosul picioarelor, caz în care ar fi util un consult dermatologic. De asemenea, analizele anuale de sânge ar putea explica motivul pielii fisurate a călcâielor; lipsa de vitamine, minerale și zinc din dieta zilnică poate afecta direct sănătatea călcâiului.

Hrană preferențială

Fie că folosești o loțiune, cremă sau unt de corp pentru a-ți hidrata pielea, e nevoie de ceva mai mult pentru a-ți hrăni și hidrata călcâiele. Este și motivul pentru care formulele dedicate îngrijirii picioarelor sunt ceva mai dense și mai complexe din punct de vedere al ingredientelor.

Cele mai multe combină compuși exfoliatori (acid lactic, acid salicilic, enzime), cu agenți pro-hidratare precum acidul hialuronic sau vitamina A, E sau B (niacinamida, care previne pierderea umidității) ori ceramidele, care susțin refacerea barierei de protecție a pielii. Însă te poți baza și pe formule mai puțin pretențioase, precum vaselina cosmetică, un tratament tradițional de hidratare a tălpilor, în combinație cu șosetele de bumbac.

Ritual pentru picioare ușoare

Pune la cale un ritual săptămânal pentru îngrijirea picioarelor și vei simți că plutești

Pilă electrică

Philips Pedi Advanced236 lei

Împotriva calusurilor

OPI Pro Spa Advanced Callus Softening Gel74,90 lei

Exfoliere delicată

★Mad Beauty Disney Exfoliating Foot Mask★ 43 lei

Hidratare înălțătoare

★Dirty Works Smooth Wallker Foot Butter★ 21 lei

Răcoritor și calmant

★Holika Holika Aloe Cooling Foot Mist★ 52 lei

 

Expune-ți picioarele în toată splendoarea

Se pare că nici ritualul pentru călcâie, nici sandalele, nu-s de ajuns pentru a-ți expune superbele membre. Pune-le în valoare cu ajutorul unei formule inteligente pentru bronzare graduală: Nu Skin Sunright Insta Glow Tinted Self Tanning Gel conține DHA (Dihidroxiacetonă), un agent autobronzant pentru piele care oferă un efect substanțial de bronzare în câteva ore de la aplicarea gelului și ingrediente de colorare precum caramelul, ce oferă o strălucire sublimă pielii, după doar 15 minute.

În plus, are o textură delicată, plăcută la atingere, nu se scurge și nu se transferă pe haine, iar nuanța pielii nu se va spăla la duș. Aplică-l după exfolierea pielii, inclusiv pe față și alte zone ale corpului.

Foto: iStock, PR.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.