Cu ”1 iaurt pe zi, sanatatea ti-o mentii”!

În ciuda multiplelor beneficii ale iaurtului, studiile realizate recent arată că România este pe ultima poziţie la nivel european, din punct de vedere al consumului de iaurt. Conform statisticilor, un român consumă în medie 1 produs lactat proaspăt pe săptămână, faţă de francezi – 5 produse pe săptămână, bulgari – 3 produse pe săptămână şi polonezi – 2 produse pe săptămână. 

Datele privind starea de sănătate, corelate cu cel mai scăzut consum de iaurt şi lactate proaspete din România, au determinat Danone să lanseze o campanie de informare şi educare pe termen lung despre beneficiile pe care le poate aduce consumul zilnic de iaurt. Aceasta se concentrează în primul rând pe consumul de iaurt, dar aminteşte şi alte principii simple ce stau la baza unor deprinderi alimentare corecte, prin care se poate îmbunătaţi calitatea vieţii. 

Prima etapă a campaniei presupune ca cei care consumă iaurt să-şi împărtăşească poveştile personale în aplicaţia online dedicată, aceştia având posibilitatea de a ajunge chiar ambasadorii campaniei pro-iaurt derulată de Danone.

De ce să consumi 1 iaurt pe zi – beneficiile iaurtului

– 1 iaurt pe zi este un exemplu de schimbare mică şi alegere simplă în viaţa fiecărui român, ce poate avea un impact important asupra stării de bine. Iaurtul ne aduce zilnic toată bunătatea laptelui, la care se adaugă puterea bacteriilor lactice active, benefice pentru flora intestinală.

– Iaurtul are un rol important în hrănirea corectă şi echilibrată a organismului: mai multe studii despre concentraţia de nutrienţi corelată cu nivelul de energie generat plasează iaurtul alături de fructe şi legume în ierarhia alimentelor dense în nutrienţi şi benefice pentru sănătate.

– Iaurtul are un rol important în digestie datorită calciului şi bacteriilor vii pe care le conţine. Echilibrul florei intestinale şi calitatea acesteia influenţează funcţionarea sistemului digestiv şi sănătatea în ansamblu. Iaurtul joacă un rol important în dezvoltarea şi menţinerea ţesuturilor (musculatura, organe vitale), deoarece este o sursă de proteine cu valoare nutritivă înaltă, care asigură organismului toţi cei 9 aminoacizi esenţiali.

– Iaurtul este mai uşor de digerat decât laptele din care este obţinut pentru că bacteriile de fermentare ajută digestia lactozei, pe care unii dintre noi o tolerăm mai greu.

– Iaurtul este un factor de re-echilibrare a dietei,  în raport cu excesul de grăsimi şi glucide din alte categorii de alimente. Consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, în toate etapele vieţii.

”Ca medic, ma găsesc tot mai des în faţa unor cazuri de patologii grave, care au la origine desconsiderarea nevoilor reale, de bază, ale organismului. Cu toate provocările aduse de schimbarea stilului nostru de viaţă din ultimii ani, alimentaţia corectă ajunge să fie o condiţie pentru menţinerea sănătaţii. Trebuie să învăţăm să-i acordăm acest nou rol, central, în viaţa noastră. Alegerea este la noi. Noi hotărâm ce şi cât e bine să mâncăm, iar datoria mea ca medic este să explic, să îndrum, să corectez, să susţin obiceiuri alimentare sănătoase. Iar un astfel de obicei este cel de a consuma zilnic iaurt, aliment la fel de valoros pentru sănătate cum sunt şi fructele sau legumele. Iaurtul este şi un factor de re-echilibrare a dietei,  în raport cu excesul de grăsimi şi glucide din alte categorii de alimente”, susţine Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele de Onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prezent la lansarea campaniei „1 iaurt pe zi”. 

 „De aproape 100 de ani, misiunea asumată de Danone este aceea de a aduce sănătate prin alimente unui numar cât mai mare de oameni. Campania ”1 iaurt pe zi, sănătatea ţi-o menţii”, pe care o lansăm la nivel naţional, are rolul de a educa românii în privinţa importanţei unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, evidenţiind multiplele beneficii oferite de consumul zilnic de iaurt. Danone face un prim pas important prin campania „1 iaurt pe zi”, dar pentru a creşte impactul acestei misiuni invităm alături de noi şi alţi producători români de lactate, retaileri, instituţii guvernamentale, pentru că împreună să aducem sănătatea prin alimentaţie echilibrată mai aproape de cât mai mulţi români”, declară Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa de Sud Est. 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.