Crezi că-i îngrijești? Uite unde greșești! 5 sfaturi pentru a avea dinți sănătoși și frumoși

Zâmbetul, principala ta carte de vizită atunci când te întâlnești pentru prima dată cu cineva. Cu cât mai frumos și mai încrezător este el, cu atât se deschid mai multe uși. Dacă ești preocupată de sănătatea danturii tale și ești curioasă să afli unde greșești în ritualul tău de îngrijire, citește sfaturile date de dr. Andreea Catrina, medic stomatolog.

  1. Fii atentă la durata periajului!Periază-ți dinții cu rigurozitate de două ori pe zi, dimineața și seara. Nu ceda tentației de a încheia cât mai repede acest ritual, ideal este ca periajul să dureze cel puțin trei minute și să fie făcut corect. Îți poți forma un obicei din a-ți peria dinții în timp ce asculți melodia preferată, astfel știi cu siguranță că atingi durata optimă.
  2. Nu sări peste etapele complementare de îngrijire precum folosirea aței dentare, a periuței interdentare, a irigatorului bucal și a apei de gură. Da, periajul dinților este obligatoriu, dar nu suficient pentru o dantură sănătoasă pe termen lung.
  3. Nu mai amâna vizita la medicul dentist! Ea trebuie făcută o dată la 6 luni, pentru că numai un medic poate face un control riguros și o radiograie panoramică, pe baza cărora pot fi depistate anumite afecțiuni. De asemenea, respectă recomandările medicului, doar că dorința lui de a avea pacienți sănătoși nu se îndeplinește fără ca ei să coopereze.
  4. Nu evita să faci constant detartrajul! Din păcate, mulți pacienți cred că tartrul este benefic pentru sănătatea dinților, pentru că previne mobilitatea și pierderea lor. Nimic mai fals! Odată depus, tartrul crește în cantitate și cauzează retracția și inflamația gingivală, iar asta duce la apariția bolii parodontale. Detartrajul se face la aproximativ 6 luni, dar sunt situații în care este necesar și mai devreme.
  5. Nu mai consuma ciocolată, afine, băuturi colorate precum ceaiul negru, cafea sau vin roșu. Evitarea lor te ajută să-ți păstrezi zâmbetul cât mai curat.

Citeşte şi: 7 sfaturi pentru îngrijirea dinților sensibili

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.