Crenoterapia – sanatate cu bule

Principiul conform caruia functioneaza terapia cu ape minerale este actiunea acestora impotriva carentei de saruri minerale (calciu, magneziu si chiar fluor) si oligoelemente (sulfatii). Aceste substante se asimileaza foarte repede in timpul curelor de ape minerale (interne). Trebuie insa consultat medicul, pentru ca fiecare izvor in parte are caracteristici proprii, tratand doar anumite boli.

De frumusete

Mai bine zis, pentru sanatatea pielii si, prin urmare, a intregului organism, apele minerale, carbogazoase sau nu, sunt cu adevarat eficiente. Baile, mastile, compresele cu apa minerala hidrateaza si tonifica pielea. Mai mult, cosmeticienii au inventat spray-urile cu apa termala, excelente pe timpul verii.

Indicatii terapeutice

Crenoterapia trateaza:

  • boli ale aparatului locomotor si ale sistemului nervos periferic,
  • sechele dupa traumatisme ale aparatului locomotor,
  • afectiuni ale aparatului respirator,
  • boli ginecologice cronice,
  • diabet zaharat incipient,
  • probleme digestive,
  • afectiuni ale ochilor,
  • sindrom supraponderal,
  • boli de piele.

Unde se face crenoterapie

IMUNITATE – Apele minerale hranesc tesuturile cu oxigen, intarind astfel rezistenta organismului la boli.

In Romania, se afla doua treimi din izvoarele de apa minerala din intreaga Europa. In Olanesti sau Buzias, Calimanesti sau Govora, se fac, pe langa celelalte proceduri balneare, si cure cu ape minerale.

Mineralele din apa, pe boli si tratamente

IOD – rol important in buna functionare a glandei tiroide, asigura sanatatea pielii, parului si unghiilor, mentine constanta temperatura corpului, respiratia si tonusul muscular, ajuta la mentinerea greutatii corporale.

In uz extern, este antiseptic pe plagile cutanate, ajutand la tratarea infectiilor si inflamatiilor.

FIER – de importanta capitala pentru echilibrul sangvin. Produse hemoglobina necesara transportului de oxigen, prevenind astfel oboseala. Diminueaza riscul anemiei si intareste rezistena la boli.

CALCIU – asigura rezistenta tesutului osos si a dintilor. Actioneaza la mai multe niveluri in coagularea sangelui, intervine in activarea musculara, participa la activitatea enzimatica. Asociat cu magneziu, calciul induce somnul. Pe langa prevenirea osteoporozei, calciul atenueaza durerile menstruale.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.