Consumul de vin alb este legat de apariția cancerului de piele

Un studiu recent arată că există o legătură puternică între consumul de vin alb și apariția cancerului de piele.

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consumă zilnic alcool au șanse cu 14% mai mari de a dezvolta melanom, o tumoare malignă a pielii. În plus, șansele apariției cancerului de piele sunt 73% mai mari în zonele care nu sunt de obicei expuse la soare. Aceste rezultate se referă la consumul a minim 20 de grame de alcool pe zi.

Citește și: De ce te doare capul după ce bei vin roșu? 

Rezultatele sunt chiar mai îngrijorătoare când vine vorba de vinul alb. Cercetătorii au comparat riscul de apariție al melanomului între mai multe tipuri de alcool și au descoperit că persoanele care preferă vinul alb au un risc cu 13% mai crescut decât cei care consumă vin roșu, bere sau alcool puternic.

Vinul conține în mod natural un nivel mai ridicat de produse cancerigene. În cazul vinului roșu, acestea pot fi anulate de antioxidanții pe care acesta îi conține, dar vinul alb nu are aceste proprietăți – ceea ce explică de ce riscul apariției cancerului este mai mare.

Citește și: Cum alegi vinul în functie de mâncare 

Sfatul specialiștilor este să limităm consumul de vin alb și de alcool, în general. Acest sfat este, bineînțeles, unul de care ar trebui să ținem cont, dat fiind că alcoolul poate cauza numeroase probleme de sănătate.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.