Consumul de fructe în sarcină îți poate face copilul mai inteligent

Fiecare femeie își dorește să aibă un copil inteligent și se pace că putem face ceva în acest sens: să mâncăm fructe în timpul sarcinii.

Potrivit unui studiu efectuat de cercetători de la Universitatea din Alberta, există o grupă de alimente care poate face copilul mai inteligent: fructele.

Citește și: 5 fructe care întăresc imunitatea 

Concluziile cercetătorilor sunt preliminare, dar sunt cu siguranță interesante. După ce au analizat datele referitoare la 688 de copii care au luat parte la un studiu, cerctătorii au descoperit că aceștia au fost mai inteligență dacă mamele au consumat fructe în timpul sarcinii. În trecut, doar un alt aliment a mai avut acest efect: peștele.

Doctorul Piush Mandhane, unul dintre autorii studiului, spune că a fost surprins de corelația puternică dintre consumul de fructe din timpul sarcinii și scorurile cognitive ale copiilor. Totuși, studiul trebuie luat ca o simplă sugestie.

Citește și: Cum depozitezi corect alimentele (partea I – fructe și legume) 

Nu vrem ca femeile însărcinate să consume o cantitate enormă de fructe”, spune Dr. Mandhane. „Este un singur studiu și încă nu ne-am uitat la efectele asupra sănătății.” Doctorul se referă la o posibilă creștere a riscului de dezvoltare a diabetului sau la o creștere în greutate.

Ca o concluzie, doctorul recomandă femeilor însărcinate să consume o cană jumătate-două căni de fructe proaspete pe zi.

 

*articol preluat din RedBook (autor: Heather Finn)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.