Consumul de alcool cauzează apariția cancerului, arată un studiu

Consumatorii de alcool, chiar și în mod moderat, sunt mai predispuși la apariția a șapte tipuri de cancer, arată un studiu.

Știam deja că alcoolul, în special în exces, nu face bine organismului, dar acest studiu arată că problemele pot fi mai serioase decât mulți dintre noi credeam.

Citește și: Ce efecte are alcoolul asupra tenului?

Studiul, publicat în iulie 2016, arată căexistă legături puternice între alcool și cancerul de sân, ficat, colon și de esofag. Rezultatele sunt suficient de puternice să dovedească că nu este doar o corelație, ci o cauză directă. De asemenea, studiul arată că alcoolul poate cauza și cancer de piele, de prostată sau pancreatic, însă în aceste cazuri încă nu se știe dacă legătura este atât de puternică.

Bineînțeles, persoanele care consumă cel mai mult alcool au șanse mai mari să se îmbolnăvească de cancer, însă cercetătorii spun că și pentru cei care beau alcool doar din când în când există un risc considerabil.

Citește și: Ce efecte are alcoolul asupra sexului

Recomandarea cercetătorilor este să devenim un pic mai constienți asupra efectelor negative pe care alcoolul le are asupra sănătății și să încercăm să reducem cantitatea consumată. E foarte important!

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Ellen Scott)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.