Consumi prea multa sare?

În alimentație, echilibrul este cel mai important. Iată 5 semne că, cel mai probabil, consumi prea multă sare.

Deși sarea este folosită la prepararea tuturor mâncărurilor, nutriționiștii ne recomandă să avem grijă la cantitatea consumată, pentru a evita apariția anumitor boli precum osteoporoza, cancerul de stomac sau formarea pietrelor la rinichi.

Ce utilizari cosmetice are sarea?

Află dacă și tu consumi prea multă sare:

Îți este mereu sete. Sodiul din sare este de vină pentru setea ta. Acesta modifică echilibrul lichidelor din celulele tale, iar creierul îți va spune că îți este sete.

Te balonezi. Dacă obișnuiești să consumi prea multă sare, va apărea sentimentul de balonare, care te va face să te simți inconfortabil.

Reții apă și ți se umflă fața, mâinile, picioarele etc. Această umflare vizibilă a pielii se numește edem.

Consumi prea mult zahar?

Ai tensiunea crescută. Pentru că organismul va reține mai multă apă, tensiunea arterială va crește, iar pe rinichi, artere, inimă și creier se va pune presiune. Pentru a face față, mușchii din pereții arterelor vor deveni mai puternici și groși, deci spațiul din artere va fi mai mic.

Pentru a evita consumul ridicat de sare, înlocuiește sarea cu altceva atunci când vrei să condimentezi mâncarea. Poți folosi zeamă de lămâie, mărar, sos de soia, borș, ierburi proaspete, boabe de muștar, pudră de ardei iute sau dulce, ceapă, usturoi etc. Află de aici cu ce poți înlocui sarea.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.