Consumi prea mult zahar?

În alimentație, echilibrul este cel mai important. Iată 5 semne că, cel mai probabil, consumi prea mult zahăr.

Se știe deja că zahărul poate produce dependență și poate fi legat de multe probleme de sănătate grave, precum probleme cardiovasculare, diabet sau chiar cancer.

Cum ar trebui să arate o masă echilibrată

Află dacă și tu consumi prea mult zahăr*:

Ești obosită toată ziua. Chiar dacă zahărul te face mai energică pe moment, atunci când efectul acestuia trece, vei fi foarte obosită. Dacă simți că nu ai vlagă toată ziua, consumul ridicat de zahăr ar putea fi cauza.

Răcești des. Ai încerput să răcești mai des decât înainte? Din nou, zahărul poate fi cauza, pentru că îți slăbește sistemul imunitar.

5 rețete de sucuri naturale care previn răceala

Te confrunți cu acnee, rozacee, eczeme, ai tenul prea gras sau prea uscat, ai cearcăne. Știai că zahărul poate cauza toate acestea? De vină este efectul său inflamator asupra corpului.

Ai probleme cu dinții. Din păcate, mama ta avea dreptate când îți spunea că zahărul strică dinții. Pentru a evita aceste probleme foarte neplăcute (să nu mai spunem ce scumpe sunt plombele și obturațiile de canal!), las-o mai moale cu zahărul.

Îți crește tensiunea. Multe persoane cred că doar sarea are acest efect, dar poate fi și vina zahărului.

Așa cum spuneam într-un articol anterior, studiile au arătat că schimbările care apar la nivelul creierului sunt asemănătoare cu cele produse de consumul de droguri. Poate crezi că sunt doar exagerări, dar, din păcate, problema este reală. Pentru a afla cum poți trata dependența de zahăr, citește articolul acesta.

De asemenea, află de aici cu ce poți înlocui zahărul în alimentație.

*Ține minte! Nu e nevoie să mănânci multe dulciuri pentru a consuma prea mult zahăr – acesta se găsește și în băuturi, chiar și în unele care nu par dulci.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.