Consumi mai multe calorii după ce dormi puțin!

Știi deja că ai nevoie de suficient somn pentru a avea o sănătate și o stare de spirit bune, dar lipsa acestuia îți poate afecta și silueta, arată un studiu.

Atunci când nu dormi suficient, ai mai puțină energie, nu te poți concentra atât de bine, ești irascibilă, iar până și pielea ta își va pierde aspectul frumos. Potrivit unui studiu recent, se pare că lipsa somnului te poate face și să consumi mai multe calorii.

Citește și: 5 remedii pentru insomnie: chiar funcționează? 

Studiul este, de fapt, o meta-analiză a 11 studii mai mici și arată că atunci când nu dormim suficient putem consuma cu până la 385 mai multe calorii a doua zi. Având în vedere că o femeie ar trebui să consume aproximativ 2000 de calorii zilnic, atunci în care ești obosită poți consuma cu până la 20% mai multe calorii – ceea ce, evident, este foarte mult!

În plus, persoanele care nu au dormit suficient nu sunt destul de motivate pentru a arde caloriile în plus, ceea ce e de așteptat. Și pentru ca problema să fie și mai mare, în aceste zile ne îndreptăm spre alimentele cu un conținut mai mare de grăsimi, nu de proteine.

Citește și: Ce să mănânci pentru un somn odihnitor 

Ce poți face pentru a evita problema?

Un răspuns simplu ar fi să dormi mai mult, dar asta pare imposibil în cazul multor persoane. Pentru a reuși să dormi suficient, e necesar să îți organizezi mai bine ziua. De ce anume nu apuci să dormi cât trebuie? Dacă ai prea multe lucruri de făcut în timpul zilei, împarte sarcinile cu un coleg de muncă sau cu partenerul.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.