Consultatie in garderoba

1 Sutienul

Bretelele prea strânse, mai ales cele subţiri, pot exercita presiune asupra nervilor cervicali, provocând durere în zona tâmplelor şi gâtului, braţelor, afectând chiar postura, spun specialiştii. Dacă ai nevoie de extra-susţinere a bustului, caută tipul de sutien potrivit pentru tine, care să nu necesită scurtarea bretelelor la maxim, de exemplul modelul denumit „balconette”.

2 Jeanşii

Dacă simţi că zona pubiană „ia foc” din cauza blugilor prea strâmţi, să ştii că rişti oricând să te alegi cu o infecţie vaginală (dacă porţi lenjerie sintetică, expunerea e şi mai mare). Dacă ţii neapărat să porţi pantaloni mulaţi, măcar alege modele din denim elastic.

3 Talia înaltă

Piesele vestimentare a la Bridget Jones, în special pantalonii cu talie înaltă, sunt pe cât de flatanţi, pe atât de incomozi. Aceştia pot presa prea tare stomacul, provocând chiar arsuri. Totodată, astfel de modele, ca şi corsetele sau brâurile modelatoare, restricţionează respiraţia şi creează disconfort.

4 Genţile uriaşe

Cu cât sunt mai mari, cu atât le umplem mai tare, lucru dăunător coloanei vertebrale, mai ales din cauză că tindem să purtăm „traista” pe un umăr, mai degrabă decât pe celălalt. Dacă e absolut necesar să o dotezi cu de toate, măcar schimbă umărul la intervale regulate sau poart-o pe diagonală.

5 Ochelarii de soare

 Dacă ai frecvent dureri de cap, ar putea fi vina ochelarilor tăi de soare atât de mari (şi grei), care pun presiune prea mare pe sinusuri. Dacă porţi mult timp ochelari de soare, alege un model uşor, care să nu lase urme pe nas, mult timp după ce-i scoţi.

6 Sandalele „tanga”

Cureluşa care trece printre degetele de la picioare poate apăsa peste vene, provocând durere şi disconfort pe termen lung. Pentru a nu reunţa la acest model – fac piciorul să arate atât de bine…! – caută sandale de calitate, comode şi flexibile.

7 Încălţările strâmte 

Pantofii închişi, care fac piciorul să transpire – mai ales când e foarte cald -, pot genera boala cunoscută sub numele „picior de atlet” (apare frecvent la sportivi), o infecţie ce debutează cu vezicule între degete, care apoi se transformă în fisuri. 

8 Cerceii candelabru

Greutatea mega-cerceilor poate forţa lobul să se lase, iar dacă aceştia sunt confecţionaţi din materiale impure, pot genera inflamaţii, care deteriorează ţesutul şi fac găurile din urechi să se lărgească mai tare.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.