Cocktailurile de iarnă – delicii la pahar simplu de preparat acasă

Se zice că e bine să păstrezi o sticlă de vin la rece, pentru vizitatorii neașteptați. Celor care te-au anunțat că vin, însă, le-ai putea pregăti cu totul altceva: un cocktail creat în barul casei, mai ales că există câteva rețete de iarnă, numai bune de încălzit mâinile zgribulite și… sufletele.

Cocktailul este o băutură asociată frecvent cu sezonul estival, însă asta este doar o prejudecată. Rețetele dulci, în special, dar și cele cremoase, deloc puține, sunt mult mai potrivite în perioadele reci ale anului, iar aici am putea include punch-ul cu pepene galben și mentă sau Pina colada.

Ca să poți servi astfel de băuturi prietenilor, ai nevoie însă de rețete relativ simple și rapide, iar dacă nu știi cu ce să începi, ți-am venit în ajutor:

Cocktail roșu ca focul din sobă

Ce altceva ar putea fi mai potrivit decât Bloody Mary – clasic, ușor de preparat, frumos colorat și gata de party. Această băutură cu origini nu foarte clare și rezonanță istorică conține votcă (100 ml), suc de tomate (500 ml), suc de lămâie (o lingură) și o combinație de condimente, printre care puțin piper, sos Tabasco (care face totul și mai picant) și sos Worchestershire – foarte popular în Marea Britanie și obținut din oțet fermentat, melasă, usturoi, anșoa, cuișoare și diverse alte condimente.

Bloody Mary este, așadar, o băutură picantă, rece, care se servește în pahare înalte, decorate cu felii de lămâie și un fir de țelină.

Să fie libertate în Cuba, toată iarna

La ce ne-am putea referi, dacă nu la vestitul cocktail Cuba Libre? Cola, rom și puțin lime, iată cele trei ingrediente-minune care dau nu doar gust, ci și culoare acestei rețete. Poți adăuga însă și altceva, ca de exemplu, Bacardi, după cum ne sfătuiește însuși Jamie Oliver. Aruncă o privire aici pentru rețeta completă de cocktail Cuba Libre, detaliată pas cu pas.

Dacă te întrebi de ce este aceasta o băutură pentru sezonul rece, când ea conține mai întotdeauna și cuburi de gheață, răspunsul este simplu: aroma dulceagă și “textura” plină.

Smashing Pumpkin sau ce (mai) poți face cu dovlecii

Pentru un singur pahar, ai nevoie de sirop de dovleac (10 ml), piure de dovleac (25 ml), votcă (35 ml), lichior de pere (12 ml), pe care le amesteci ușor, și un strop de șampanie, la final. Paharul ideal este înalt, transparent și… plin cu gheață. Cheers!

 

Surse foto: Elena Veselova, Shutterstock; Elena Veselova, Shutterstock; Ekaterina Kondratova, Shutterstock; Goskova Tatiana, Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Mega-image

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.