Coafuri cu "eticheta verde" in saloanele din Franta

Eticheta ecologica aplicata acestui domeniu de activitate presupune promovarea, conceperea, comercializarea si utilizarea serviciilor care au un impact redus asupra mediului. Consumatorii pot face astfel diferenta intre produsele si serviciile traditionale si cele concepute dupa criterii ecologice.

Pentru a obtine o de eticheta verde, proprietarii saloanelor de coafura trebuie sa se asigure ca activitatea angajatilor respecta anumite criterii de protectie a mediului. Astfel. patronii si angajatii trebuie sa asigure o ventilatie buna a saloanelor, sa faca economie la apa si curent, sa asigure sanatatea proprie si pe cea a clientilor si sa gestioneze corect deseurile rezultate din activitatea comerciala.Estimarile Federatiei nationale a saloanelor de coafura din Franta arata ca, prin angajarea in acest program verde, saloanele pot face economii de pana la 30% la facturile de energie si apa.

In prezent, saloanele de coafura din Franta consuma in total 600.000 de MWh. Cu ajutorul etichetelor verzi, consumul de curent electric s-ar putea reduce la 16.000 MW pe ora. De asemenea, saloanele care vor functiona dupa criteriile verzi vor consuma doar 700.500 de metri cubi de apa pe an, adica de peste 10 ori mai putin fata de consumul anual obisnuit.

Pana acum, 600 din cele 50.000 de saloane de coafura existente in Franta au cerut sa fie incluse in programul de acordare a etichetelor verzi.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.