Clinicile independente AMI, deschise pentru pacienții cronici

Asociația Medicilor Independenți (AMI) susține în această perioadă eforturile statului român de a face față solicitărilor medicale pentru pacienți, altele decât cele legate de COVID-19.

În această perioadă dificilă, problemele de sănătate ale bolnavilor cronici nu dispar, tratamentele și procedurile medicale de care au nevoie trebuie oferite fără sincope.

Comunitatea AMI pune la dispoziție toate specialitățile conexe și face tot posibilul să degreveze instituțiile sanitare de stat prin susținerea aceluiași ritm de intervenții chirurgicale care nu suferă amânare și să gestioneze rapid și integral problemele medicale ale pacientului legate de prevenție/screening, diagnostic de certitudine, soluții terapeutice, act chirurgical și post-terapii, lăsând astfel locuri de spitalizare și Anestezie Terapie Intensivă libere pentru pacienții cu COVID-19.

Doctorii din comunitatea AMI au luat toate măsurile de siguranță necesare, conform deciziilor autorităților sanitare, astfel încât să poată asigura continuitatea actului medical, astfel:

  •  Majoritatea clinicilor din rețeaua AMI rămân deschise.
  •  În interiorul clinicilor au fost luate măsuri speciale pentru siguranța pacienților și a personalului, în acord cu normele comunicate de autoritățile sanitare în contextul îmbolnăvirilor cu COVID – 19.
  • Clinicile din comunitatea AMI sunt în contact permanent între ele și, în caz de nevoie, își acordă suport pentru ca niciunui membru din comunitate să nu-i lipsească materiale sanitare sau alte tipuri de resurse necesare desfașurării actului medical.
  •  Medicii din comunitatea AMI oferă suport telefonic pacienților care trebuie să evite orice deplasare care nu este absolut necesară în această perioadă.
  • Pentru cazurile de pacienți cronici sau cu afecțiuni complexe, cum este cazul pacienților cu diagnostic oncologic, acolo unde clinicile din AMI au infrastructura necesară, preiau acești pacienți pentru a degrava sistemul de stat care în această perioadă are nevoie de resurse pentru a se ocupa de pacienții infectați cu COVID-19.
  • Pacienții cu afecțiuni cardiace, diabet și cei care suferă de diverse forme de demențe sau au un diagnostic cronic, oncologic, spre exemplu, potrivit datelor la nivel international, sunt cei mai sensibli în fața COVID-19. Și de aceea este extrem de important ca tratamentul lor să fie făcut fără întreruperi în această perioadă.

“Este un moment greu pentru care noi, ca medici, ne-am pregătit toată viața profesională de până acum și este important să fim solidari, să încercăm să limităm efectele cumplite ale acestei pandemii. Încercăm să preluăm din presiunea pe care sistemul sanitar de stat o resimte, să rezolvăm cât mai multe dintre solicitările bolnavilor, să găsim opțiuni de tratament chiar și de la distanță pentru cei cu probleme a căror rezolvare chiar nu suportă amânare.”, Dr Wargha Enayati, membru fondator AMI

“În interiorul Centrului Dr. Leventer am luat măsurile de selecție și igienizare necesare pentru ca pacienții să fie în siguranță, la fel și personalul medical. Tratăm bolnavi de cancer pentru care intervențiile la timp sunt vitale și care nu pot aștepta să primească îngrijirile de care au nevoie. E un moment în care noi ca breaslă trebuie să dăm dovadă mai mult ca oricând de responsabilitate și solidaritate și să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a diminua presiunea pe care colegii noștri din sistemul de stat, aflați în prima linie în bătălia cu noul Coronavirus, o resimt.”, Dr Mihaela Leventer, membru fondator AMI

“Pacienții noștri au nevoie de îngrijiri permanente și în această perioadă, au nevoie de terapii, de tratamente. Pacienții noștri au probleme de sănătate, care nu sunt mici. Cred că este extrem de important ca noi, cadrele medicale, să respectăm toate regulile de igienă și să fim alături de bolnavii pe care-i avem în grijă, pe termen lung. E prima oară când cadrele medicale sunt în mijlocul unei bătălii și e important să fim responsabili și să luăm deciziile bune.” Dr. Ovidiu Palea, membru fondator AMI.

Asociația Medicilor Independenți a luat naștere pentru a oferi pacienților un acces mai ușor la tratamente integrate, pentru a pune medicii în contact direct în așa fel încât să rezolve în timp mai scurt și eficient cazurile complexe. Acum, dezideratul de la care a plecat această comunitate își arată beneficiile practice.

Medicii din cadrul AMI au retransmis mesajele autorităților sanitare în comunitățile lor și le-au dublat cu mesaje punctuale pentru pacienții cu anumite patologii, considerând că informarea corectă este vitală în această perioadă.

Membrii AMI care asigura tratamentul pacienților în această perioadă pot fi contactați la numărul de telefon: 021/ 222 1370

Foto: Unsplash/Ani Kolleshi

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.