(P) Clinica Trident îți explică riscurile și complicațiile unui implant dentar

Implantul dentar se poate dovedi, în anumite cazuri, printre cele mai dificile proceduri stomatologice. În funcție de particularitățile clinice ale fiecărui pacient, intervenția poate presupune riscuri și complicații mai mari sau mai mici. Persoanele care doresc să apeleze la restaurarea zâmbetului cu ajutorului implanturilor dentare nu trebuie să se sperie, însă, întrucât evoluția tehnologiei face minuni.

Clinica Trident, una dintre cele mai bune clinici stomatologice din București, oferă servicii de calitate premium, indiferent de natura procedurii – implanturi dentare sau orice alt tip de intervenție. Fiind dotată cu cel mai bun bloc operator din țară și având la dispoziție un laborator ultramodern de tehnică dentară și amprentare digitală, Clinica Trident dispune astfel de cele mai performante aparaturi.

Grație experienței vaste pe care o au medicii de aici, pacienții pot beneficia de cele mai bune tratamente, cu rezultate pe termen lung, însoțite de explicațiile detaliate pentru fiecare etapă a intervenției. De asemenea, fiecare metodă aplicată este personalizată în raport cu istoric medical al fiecărui pacient.

Articolul de față își propune să vă ofere necesarul de informații despre procedura de implant dentar – de la preț și beneficii, până la riscurile și complicațiile ce pot surveni în urma intervenției.

Cât costă un implant dentar?

Prețul unui implant dentar poate porni de la 3500 RON și poate ajunge și la 5200 RON, în funcție de materialele alese (coroana dentară, bont protetic), de experiența medicului implantalog și de procedurile necesare.

Anumite situații clinice au nevoie de operații suplimentare, cum este, de pildă, intervenția de sinus lift (adiția osoasă în maxilar).

Beneficiile unui implant dentar

Statisticile demonstrează că această procedură este cea mai eficientă în ceea ce privește restaurarea dentară, asigurând în proporție de 98% funcționalitatea și estetica dintelui.

Printre beneficiile sale cele mai importante se numără asigurarea unei masticații corecte, îmbunătățirea pronunției, recăpătarea încrederii în sine, rezultatele estetice durabile și, nu în ultimul rând, posibilitatea de a mânca alimente fără senzații neplăcute de disconfort sau durere.

Riscurile și complicațiile unui implant dentar

Conform statisticilor efectuate, există o rată de eșec a procedurii de implant dentar de 2-5% la nivel mondial. În urma acestui tratament, pot apărea o serie de riscuri și de complicații care pot duce la insuccesul intervenției. Tocmai din acest motiv, înainte de a opta pentru o astfel de operație, este important să alegeți cu grijă clinica stomatologică, orientându-vă către un specialist în implantologie cu o experiență vastă.

De asemenea, pentru a clarifica orice nelămurire sau pentru a vă asigura că aveți toate informațiile necesare, ar fi bine să vă adresați specialistului. Dar să vedem care sunt principalele riscuri și complicații care vă pot afecta în urma unui tratament cu implant dentar.

  1. Lezarea nervilor – paralizie parțială

Dacă implantul atinge nervii senzitivi, pacientul poate simți o senzație permanentă de amorțire locală. Așadar, pacientul poate suferi o pierdere a sensibilității parțială în zona în care a fost efectuată inserția.

  1. Infecțiile apărute în zona gingivală și a țesuturilor moi

Un alt factor de risc care poate duce la eșecul intervenției este apariția unor infecții la nivelul edentației în care a fost inserat implantul. Însă, dacă vom urma cu strictețe instrucțiunile post-operatorii oferite de specialist, atunci vom putea ține infecțiile sub control.

  1. Afectarea sinusurilor maxilare

Dacă poziția sinusului maxilar sau a grosimii osului alveolar nu este apreciată corect, sinusurile maxilare pot fi lezate prin pătrunderea accidentală a implantului dentar. În anumite situații, se poate întâmpla să apară sinuzita maxilară, o infecție a sinusului, denumită sinuzită maxilară. Cu toate că implantul este situat în interiorul sinusului maxilar, la unii pacienți nu se vor dezvolta complicații infecțioase. În aceste cazuri, lipsa unui suport osos va afecta în mod considerabil rata de succes.

  1. Fracturarea sau ruperea implantului dentar

Dacă materialele utilizate nu sunt de calitate superioară sau dacă procedura este efectuată necorespunzător, implantul dentar se poate fractura. În situația în care vor apărea fracturi la nivelul maxilarului sau se va pierde din volumul osos, va fi nevoie de o procedură de grefare prealabilă.

  1. Eșecul integrării implantului

Osteointegrarea – procesul prin intermediul căruia implantul este integrat în osul maxilar, durează câteva luni și este esențială pentru reușita implantului. Există și cazuri în care implantul nu se integrează. În acest sens, mulți cercetători și specialiști susțin că un rol major în cadrul acestei osteointegrare îl îndeplinește stabilitatea primară a implantului din osul alveolar.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.