(P) Clinica Trident: Avantajele lucrărilor de fațetare a dinților depășesc criteriul estetic

Toate studiile efectuate în domeniul stomatologiei și esteticii dentare confirmă același lucru: aproximativ 90% dintre persoanele care optează pentru tratamentele dentare de îmbunătățire a esteticii danturii sunt mai sigure pe ele, se simt mai atractive și transmit și celorlalți această schimbare de atitudine.

Specialiștii de la Clinica Trident dezvăluie avantajele fațetării dentare

Cei mai mulți clienți care solicită servicii de fațetare dentară sunt stânjeniți fie de culoarea danturii, fie de defectele acesteia (poziționarea incorectă a dinților, diferențe de formă, diferențe de dimensiune, dinți ciobiți).

Prin urmare, solicitarea unui tratament nu poate fi nicicum considerată o decizie pripită. Grație evoluției tehnicilor și procedurilor stomatologice, pacienții se pot bucura în prezent de rezultate excelente, mai exact, de zâmbetul frumos pe care și-l doreau, fără a fi nevoie de o investiție foarte mare.

Dintre avantajele fațetării dentare se pot menționa:

 • Procedura este, în mare parte, nedureroasă

Fiind similară oricărei alte intervenții stomatologice, în timpul procedurii se va resimți doar un mic disconfort. Acesta survine din cauza lucrării, însă per total, procedura de fațetare a dinților nu provoacă dureri insuportabile.

Medicii dentiști de la Clinica Trident le oferă clienților toate informațiile necesare atât înainte, cât și după realizarea procedurii, explicându-le toate caracteristicile și etapele desfășurării lucrării, astfel încât teama de durere să fie eliminată.

 • Nu impune restricții alimentare

Spre deosebire de montarea unui aparat dentar sau a unei lucrări protetice mai delicate, prezența fațetelor nu înseamnă restricții în timpul meselor.

Oricum ar fi, grija generală pentru dantură în timpul mesei și pe toată durata masticației este o mențiune a medicilor stomatologi, de care trebuie să țină cont orice pacient, indiferent de vârstă.

 • Estetică deosebită

Poate cel mai mai vizibil avantaj al fațetelor dentare, fie ele din porțelan sau din materiale compozite, este aspectul final natural, care aduce pe chipul pacientului zâmbetul dorit.

Pentru aceasta, medicul stomatolog va ține cont de fizionomia fiecărui pacient tratat, chiar și atunci când nu este vorba despre o procedură pentru întreaga dantură.

 • Necesită o minimă tratare a danturii

Procedura de fațetare nu afectează structura danturii, mai ales în contextul noilor tehnologii, care nu mai implică șlefuirea dinților în prealabil.

Un alt avantaj al fațetelor este faptul că, pentru cele mai multe persoane, nu va exista sensibilitatea crescută după tratament. Cu toate acestea, medicul stomatolog va avea anumite mențiuni și recomandări de îngrijire a fațetelor, care includ:

 • respectarea programărilor pentru controalele periodice;
 • efectuarea, fără nicio excepție, a igienei dentare standard;
 • evitarea, pe cât posibil, consumării alimentelor foarte dure.

Cât costă fațetele dentare?

Pentru cei care locuiesc în București, nicicând nu a fost mai simplu să beneficieze de lucrări dentare efectuate de una dintre cele mai pregătite echipe de medici stomatologi din țară.

La Clinica Trident pacienții pot beneficia de servicii stomatologice premium, realizate cu ajutorul aparaturii de ultimă generație. Procedura de fațetare a dinților este rapidă și ușoară și, grație experienței vaste a medicilor dentiști, garantează rezultate excelente, pe termen lung.

Pentru a afla cât costă o fațetă dentară sau cât costă fațetele dentare pe care și le doresti, cei interesați pot consulta lista de prețuri, simplu de găsit pe clinicatrident.ro, urmând ca ulterior să se programeze pentru un control de rutină.

Care sunt pașii de urmat către obținerea zâmbetului dorit?

Cei care își doresc și solicită lucrările de fațetare trebuie să aibă în vedere faptul că niciun medic stomatolog nu va efectua lucrarea dacă dantura nu este complet sănătoasă.

Astfel, în vederea obținerii zâmbetului dorit, sunt necesari următorii pași:

 • programarea pentru un control de rutină;
 • identificarea condiției dentare și efectuarea unui detartraj și a unui periaj dentar profesional;
 • identificarea posibilelor carii și a altor probleme stomatologice, pentru care se impune alcătuirea unui plan de soluționare;
 • stabilirea unui preț aproximativ care include costurile materialelor utilizate și a procedurilor necesare.
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.