Clientii unui hotel din Copenhaga pedaleaza pentru electricitate

Initiativa de generare a electricitatii de catre oaspeti este o premiera mondiala si este implementata de Crowne Plaza Copenhagen Towers prin legarea bicicletelor pentru exercitii la reteaua de electricitate. Hotelul intentioneaza sa-si micsoreze, astfel, emisiile, in timp ce musafirii fac sport.

Cine pedaleaza pentru electricitate obtine o masa gratuita ca urmare a producerii a 10 wati de electricitate sau mai mult pentru un voucher in valoare de 23 de lire sterline. Calculele arata ca un client al hotelului care pedaleaza la o viteza de 30 km/h timp de o ora produce aproximativ 100 de wati ora de electricitate. Aceasta cantitate de energie este suficienta doar pentru alimentarea unui bec de 100W timp de o ora, dar reprezentantii hotelului sustin ca vor ca obiectivul sa fie usor de atins pentru a incuraja clientii sa participe la acest program.

Hotelul a fost deschis in februarie si este unul dintre cele mai verzi din lume, acesta folosind tehnologie de reducere a consumului de energie, aceasta fiind furnizata de cel mai mare parc solar din Europa de Nord.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.