Chirurgie estetica: Buze a la Angelina

By  | 

Pentru acelea dintre noi care ne dorim buze mai bine conturate sau mai carnoase – cam cum le are Angelina Jolie – solutia sta in varful unui ac manuit de un chirurg experimentat.

Ce se injecteaza?

Formule de acid hialuronic (Restylane, Matrigel) sau colagen uman (CosmoPlast).

Cum decurge tratamentul?

Doctorul iti injecteaza substanta cu ajutorul unui ac, de-a lungul liniei buzei, pentru a-i defini mai bine conturul, sau in rosul buzei, pentru a-i mari volumul.

Disconfort?

Fiindca procedura se face cu anestezie locala, durerea este nesemnificativa.

Efecte negative?

Nu visa la o schimbare radicala. Daca ai niste buze foarte subtiri, vei obtine unele ceva mai pline, insa injectarea unei cantitati prea mari de gel hialuronic poate crea aspectul de “cioc de rata”. Numai un medic experimentat stie sa dozeze corect substanta folosita si sa o implanteze la adancimea potrivita.

Cat lipsesti de la serviciu?

Depinde. Procedura in sine dureaza circa 10 minute, deci o poti face in pauza de pranz. Totusi, la final va trebui sa aplici gheata pe buze. La unele persoane, zona ramane umflata timp de o zi. In unele cazuri, pot aparea vanatai care persista aproximativ o saptamana.

Cat timp te bucuri de rezultate?

Intre 6-9 luni, in functie de substanta folosita. Colagenul uman rezista in tesuturi circa o jumatate de an, fiindca este metabolizat mai usor de catre organism. Cele mai vizate sunt persoanele care practica intensiv un sport. Corpul lor consuma colagenul, care este o proteina, mult mai rapid. Formulele de acid hialuronic sunt mult mai stabile, insa dupa 4-5 luni ai putea dori sa mai adaugi putin, pentru a pastra buzele la fel de pline ca in prima zi.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *