Chestii fascinante despre sani

Ține-te bine… de bretelele sutienului. Am aflat chestii interesante despre “gemenii” tăi, chestii pe care sigur vrei să le știi.

Sfârcurile: înăuntru vs. în afară

Din acest punct de vedere, sfârcurile sunt destul de asemătătoare cu buricele — adică se găsesc în multe forme și dimensiuni; unele se arată, altele nu. Și deși cele orientate spre interiorul sânului sunt mai puțin comune, oamenii de știință estimează că se întâlnesc în cazul a peste 20% dintre femei. Există, de fapt, două tipuri de astfel de sfârcuri “ascunse” – cele care sunt complet orientate spre interior (se vede o mică gropiță în mijlocul aureolei mamare), și cele care apar numai când ești excitată sau când, hm, te irită vremea. Indiferent de situație, tot este posibil să alăptezi.

Gemenii tăi nu sunt meniți să fie identici

Cele mai multe femei au unul dintre sâni ușor mai mare ca celălalt, și — se arată într-un studiu publicat în The Annals of Plastic Surgery — de obicei este vorba de sânul stâng. Oamenii de știință susțin că sânul stâng poate avea mai mulți receptori pentru estrogen, motiv pentru care se dezvoltă mai mult decât dreptul în perioada pubertății.

De ce e atât de bine să porți bustiere

Atunci când alergi, sânii tăi “saltă” și ei cam 2cm vertical. Un studiu al Universității din Portsmouth a concluzionat că în timpul jogging-ului sânii tăi se mișcă pe o traiectorie în forma cifrei opt: 50% în sus și în jos, 22% în laterale și 27% înspre interior și exterior. Când mergi pe jos se mișcă aproximativ în același mod, în toate direcțiile menționate mai sus.

De ce te dor sanii?

Cum găsești sutienul perfect

Trucul este să îți cunoști bine-bine forma sânilor. Identific-o din desenele de mai jos și descoperă cum poți să o pui în valoare cel mai bine.

Dacă ai… formă de pară

Cum arată: Țesutul face o curbă în jos până la nivelul sfârcului, iar partea de jos a sânului este mai plină.

Sutienul tău ideal: Un sutien balconette sau jumătate de cupă, fiindcă acestea sunt concepute să “adăpostească” sânii începând de jos în sus.

Dacă ai… formă de măr

Cum arată: Țesutul “cade” drept în jos până la nivelul sfârcului.

Sutienul tău ideal: Aproape toate arată bine pe tine, dar cel mai bine te pun în valoare sutienele de tip “plunge” cu sârme de susținere.

Dacă ai… formă de portocală

Cum arată: Țesutul mamar este rotund și plin atât în partea de sus a sânului, cât și în partea de jos.

Sutienul tău ideal: Încearcă un sutien cu cupe contur, care se va mula pe forma sânilor tăi orerindu-le și susținerea de care au nevoie.

Cele mai bune alimente pentru sanatatea sanilor tai

Orgasmul la nivelul sânilor. Da, există.

Un studiu efectuat pe 213 femei a arătat că 29% dintre acestea au avut orgasm prin stimularea sânilor. Roagă-l pe iubitul tău să încerce aceste trucuri (sau, de ce nu, ocupă-te singură).

1 Începe prin a-l ruga să îți mângâie sânii de la bază spre sfârcuri, cu mișcări circulare executate cu buricele degetelor.

2 În timp ce una dintre mâini contiună să stimuleze baza sânului, cu cealaltă mână roagă-l să se concentreze asupra sfârcului — îl poate ciupi ușor, învrâti puțin sau, dacă suporți, își poate trece lejer unghiile peste el.

3 Apoi cere-i să își folosească limba ca să se joace cu sfârcurile, în timp ce mâinile lui îți explorează tot pieptul. Cheia succesului în acest “exercițiu” este stimularea constantă!

Înainte să îți pui costumul de baie…

Nu uita să te dai cu cremă de protecție solară pe tot corpul, inclusiv în zonele acoperite de materialul costumului de baie. Majoritatea acestora sunt destul de subțiri și oferă un grad de protecție SPF 7 — insuficient pentru a-ți proteja gemenii de efectele nocive ale soarelui.

Exercitii pentru sani mai frumosi

Suntem singurele mamifere care au sâni 24/7

Toate celelalte mamifere au sâni care se dezvoltă temporar, după ce au născut, așa încât să își poată hrănii puii. Motivul? Unii antropologi susțin că noi, femeile speciei noastre, am evoluat din punct de vedere genetic să avem “gemeni decorativi” pentru a atrage sexul opus, din moment ce sânii sunt semne și simboluri ale fertilității.

Protuberanțele din jurul sfârcurilor, explicate

Acele mici brobonele care apar pe aureolele tale se numesc glandele Montgomery — ele se asigură că pielea de pe sfârcuri este suficient de lubrificată atunci când alăptezi. Dacă aceste glande se “înfundă”, îți apar coșuri. Dacă vrei să scapi de un astfel de coș, ține o cârpă umedă și caldă peste aureolă vreme de cinci minute (astfel, glanda se va “desfunda”).

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise