Cele mai nocive 3 diete in 2014

By  | 

Nu este nevoie să fii expert ca să îţi dai seama că o dietă este nocivă, dar dacă eşti într-o situaţie delicată vei crede pe oricine şi orice îţi promite că vei obţine rezultatele dorite. Avem pentru tine două abordări ale acestui subiect, una personală, care să te ajute să îţi dai seama dacă dieta pe care ai de gând să o urmezi te va ajuta dar şi un top realizat de profesionişti.

Cum iti dai seama ca o dieta este nociva

Promisiuni nerealiste. Oricât de credulă ai fi şi oricât de de ”disperată” nu trebuie să crezi orice promisiune. În plus, chiar dacă respectiva dietă te va ajuta să scapi de un număr impresionant de kilograme într-un timp cât mai scurt, nu este sănătos să scazi în greutate rapid. Alte probleme de sănătate vor lua locul kilogramelor în plus.

Măsuri extreme. Poate că eşti dispusă să recurgi la măsuri extreme pentru rezultate rapide însă nu e ok să îţi privezi corpul de nutrienţii necesari doar pentru că societatea crede că nu eşti destul de slabă! Cei care te judecă nu îţi vor fi alături şi atunci când vei leşina pe stradă sau nu vei avea energia necesară să îţi faci munca ori când vei avea prbleme cu stomacul.

Efectul de yoyo. Să spunem că te-ai ambiţionat şi ai reuşit să dai jos 10 kilograme în 2 săptămâni. Bravo! Dieta s-a terminat şi te reîntorci la stilul de viaţă obişnuit sau te străduieşti să încropeşti o dietă de mentenanţă, însă observi că încet, încet acumulezi şi chiar depăşeşti greutatea pierdută. Dietele pe termen scurt vin întotdeauna la pachet şi cu efectul de yoyo!

Cele mai nocive diete – părerea experţilor

Dintr-o selecţie de 32 de diete populare în ultimii ani, cei de la U.S. News, ajutaţi de un grup de experţi în domeniul sănătăţii, au realizat un top al celor mai eficiente diete în funcţie de 5 criterii. În funcţie de cât de uşor este de urmat, cât de hrănitoare, cât de sigură, cât de eficientă în a slăbi şi cât de eficientă împotriva diabetului şi a bolilor de inimă este fiecare dietă în parte, acestea 3 diete au ajuns la ”coada” clasamentului.

Dieta Paleo. Experţii spun despre aceasta dietă că nocivă pentru că te privează de anumite alimente precum lactatele şi cerealele şi că este greu de ţinut. În plus, susţin aceştia, doar pentru că ”oamenii cavernelor” nu mâncau anumite alimente asta nu înseamnă că trebuie să le urmăm exemplu. Trăim în era în care trăim şi trebuie să ne adaptăm la ea. Se numeşte evoluţie!

Dieta Dukan. Unul dintre experţi a caracterizat această dietă ca fiind ”idioată”, deşi numeroase persoane care au urmat-o au reuşit să pierdă în greutate substanţial. Specialiştii în sănătate susţin că dieta Dukan este greu de urmat din cauză că are prea multe reguli şi este mult prea restrictivă. Să fie oare doar invidia care a plasat această dieta pe penultimul loc?

Dieta Raw Food. Este o dietă periculoasă atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, mai ales pentru cei care au deja probleme de sănătate. Necesită un nivel de implicare şi de sacrificiu foarte mare; aceleaşi rezultate pot fi obţinute cu ajutorul unor diete mai blânde şi complete din punct de vedere nutriţional, susţin experţii.

Ce părere ai despre acest clasament internaţional şi despre poziţionarea celor trei diete la coada clasementului şi considerate implicit nocive? Tu le-ai încercat? Ce ne poţi spune din experienţa ta?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *